AVIZ

Ny podcast i kampen mod børnekræft: Børnecancerfonden & to kendte værter lancerer ny rørende og vigtig podcast

Ny podcast i kampen mod børnekræft: Børnecancerfonden & to kendte værter lancerer ny rørende og vigtig podcast
Ny podcast i kampen mod børnekræft: Børnecancerfonden & to kendte værter lancerer ny rørende og vigtig podcast

Pressemeddelelse

29.3.2023 08:00:00 CEST | Børnecancerfonden

Kræft hos børn er stadig en livstruende sygdom. Det er den sygdom, som flest børn over et år dør af i Danmark. Det er en lang og hård rejse fra diagnose til helbredelse, fyldt med bekymringer, behandlinger og bivirkninger.

I Børnecancerfonden er vi stolte af at kunne præsentere vores nye podcastserie: “Afdeling kemo, håb og kærlighed”, der er udviklet og produceret af de erfarne TV- og podcastværter Heidi Frederikke Sigdal og Sara Maria Franch-Mærkedahl.

“Den her podcast betyder rigtigt meget for os. Gennem de sidste mange år har vi begge støttet op om projekter, der har til formål at hjælpe børn med kræft og deres familier – og projekter, der skal fremme behandling og forskning. Derfor er vi også begge meget ydmyge omkring og stolte af det her samarbejde med Børnecancerfonden, som gør en kæmpe forskel for børn, der rammes af kræft, deres forældre og deres søskende.” – Heidi Frederikke Sigdal og Sara Maria Franck-Mærkedahl.

Gennem podcastserien vil du høre personlige historier om familiernes kamp mod børnekræft og lære mere om forskningen, der er nødvendig for at sikre de bedste vilkår for diagnosticering, behandling og helbredelse af børnekræft. Du vil også opdage, hvor langt vi er nået i behandlingen af børnekræft, og samtidig få en indsigt i, hvorfor der forsat er brug for mere støtte og forskning til at sikre, at ingen børn i fremtiden skal dø af kræft og samtidig sikre, at alle børn overlever til et liv uden senfølger.

I Danmark har vi nogle af de mest fremtrædende eksperter inden for børnekræftforskning, og du kan i podcasten møde professor Kjeld Schmiegelow, der gennem serien vil give indsigt i og en dybere forståelse af børnekræft og de udfordringer familierne står over for.

”Vi er stolte af, at podcastserien: ”Afdeling kemo, håb og kærlighed, nu lanceres. Heidi Frederikke Sigdal og Sara Maria Franck-Mærkedahl har lavet en vigtig podcast, der både er rørende og informativ. Vi er glade for, at Børnecancerfonden nu også er tilstede på podcastmediet” Marianne Benson Nielsen, Direktør Børnecancerfonden

D. 30. marts udkommer de første tre afsnit.

Afsnit 1: Elin’s forløb med leukæmi

Her møder vi Elin, en 8-årig pige, der får konstateret leukæmi efter lang tid med forskellige symptomer. Hendes forældre, Gudmundur og Maria, deler deres oplevelser af forløbet.

Afsnit 2: Elins kamp mod leukæmi

I dette afsnit følger vi igen Elin, der modtager beskeden om, at hun har leukæmi. Vi får også et indblik i, hvordan Elin tackler en lang og hård behandlingsperiode med de bivirkninger, der følger med.

Afsnit 3: Professoren bag behandlingen

I dette afsnit møder vi professor Kjeld Schmiegelow, en af Danmarks og Nordens førende eksperter inden for børnekræft. Han forklarer, hvorfor vi i Danmark og Skandinavien er førende inden for behandlingen af børnekræft.

Næste udgivelse

• Den 5. april udkommer tre afsnit

• Den 19. april udkommer to afsnit

• Den 27. april udkommer et afsnit

Lyt med og vær en del af vores fælles kamp mod børnekræft.

Fakta

Børnecancerfonden er en privat, selvstændig fond 100 % afhængig af gaver og donationer. Vi uddeler størstedelen af vores midler til forskning i børnekræft. Samtidig støtter vi børn med kræft og deres familier direkte gennem tilbud om bl.a. rehabilitering, psykosocial hjælp og legater. Læs mere på www.boernecancerfonden.dk eller besøg os på de sociale medier.

Fakta om børnekræft:

 • Hyppigste medicinske dødsårsag hos børn over 1 år
 • Ca. 200 børn diagnosticeres årligt i Danmark
 • Der er ca. 600 børn i behandling hvert år
 • 6 ud af 7 børn overlever deres kræftdiagnose i Danmark.

Om værterne:

Heidi Frederikke Sigdal er journalist, TV Vært og Cofounder af Sigdal & Guldager.
Sara Maria Franck-Mærkedahl er TV- og podcast vært, foredragsholder og forfatter.

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere