AVIZ

De Kanariske Øer melder om rekordmange migranter i oktober

FILE PHOTO: Group of migrants in a wooden boat are towed by a Spanish coast guard vessel to the port of Arguineguin

Det oplyser EU’s grænseagentur og kystvagt, Frontex, i en meddelelse til nyhedsbureauet AFP onsdag.

Frontex meddeler, at alene fra Marokko forsøgte 13.006 mennesker illegalt at komme til De Kanariske Øer i oktober.

Oktobertallet er det højeste siden 2009, hvor Frontex har data tilbage til.

Udviklingen er del af en generel tendens i Europa.

Generelt på kontinentet har der ifølge Frontex været det højeste antal forsøg på illegalt at komme ind siden 2015.

Fernando Clavijo, som er præsident for øerne, siger, at de lokale myndigheder er overvældede af de 32.000 migranter, der ifølge spanske myndigheder indtil videre er kommet i år.

– Vi har hverken ressourcerne eller roen til at håndtere den lavine, som kommer, siger Clavijo ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ruten til De Kanariske Øer anses for at være blandt de mest risikable migrantruter i verden, og der er hyppigt meldinger om dødsfald.

Ifølge Reuters ankommer der mange børn, der bliver klassificeret som voksne ved ankomsten. Det giver dem færre muligheder for at få støtte.

Clavijo siger, at EU burde gøre mere ved årsagerne til udvandring fra Afrika, hvor befolkningen står til at blive fordoblet i 2050.

Han mener, at den nuværende politik er at “behandle dem dårligt ved grænserne” – langt væk fra de fleste europæeres blikke, siger præsidenten til nyhedsbureauet.

– Ved du, hvad det kræver af en mor eller far at sætte deres seks- eller syvårige barn på en lille træbåd med 200 mennesker eller flere, som de ikke kender, og så sende dem ud på åbent hav om natten?, spørger præsidenten for De Kanariske Øer.

– De gør det ikke for sjov.

/ritzau/

Andre læser også

En sommerferie på Grønland

    Hvis du går og drømmer om en spændende og anderledes sommerferie, så bør du altså overveje en sommerferie til Grønland. Grønland rummer enorme oplevelser – den anderledes kultur, natur og [...]
    Læs mere