AVIZ

Familiefar dømt for psykisk vold: Hustru var fanget i hjemmet

Retten i Glostrup indleder sag imod Guenther Klar

Det fastslår Retten i Glostrup, som onsdag har idømt kvindens mand tre års fængsel og udvisning af Danmark.

Den negative sociale kontrol kan efter rettens opfattelse betegnes som psykisk vold. Både kvinden og tre af parrets børn har været udsat for negativ social kontrol, ligesom moren og børnene også har været udsat for vold.

For morens vedkommende har der været tale om egentlig mishandling, konkluderer Retten i Glostrup.

Manden er 37 år og har afghansk baggrund. Han har boet i Danmark, siden han var teenager. Hans kone kom til Danmark i 2010, da parret blev gift.

Han har gennem sagen nægtet sig skyldig og har berettet om et godt familieliv uden konflikter.

Det stemmer dog dårligt overens med det, som både hans kone og børn har fortalt om livet i familien.

Kvinden har i retten fortalt om vold i form af lussinger, slag og spark. I begyndelsen af deres forhold skete det kun i weekenderne, men gennem det 12 år lange ægteskab eskalerede volden.

Nogle gange blev hun udsat for vold flere gange om ugen. Nogle gange blev hun slået dagligt.

Kvinden har fortalt, at hun aldrig selv havde adgang til penge, og at hun fik mad af sine svigerforældre. Det var også dem, der stod for at købe tøj til børnene, mens hun ikke selv fik noget tøj.

Hun stod derudover for husholdningen og måtte ikke forlade familiens hjem eller have venner, har hun forklaret i retten.

De tre børn blev videoafhørt. Deres forklaringer underbyggede det, som deres mor fortalte i retten, fremgår det af domsresuméet.

Den 37-årige mand har 14 dage til at beslutte, om han vil anke dommen.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere