AVIZ

Belgien: Motiv for drab på svenskere var nationalitet

Aftermath of shooting in Brussels

Anklagemyndigheden oplyser yderligere, at én person blev såret i angrebet.

Den mistænkte er fortsat på fri fod.

Ifølge anklagemyndigheden hævdede overfaldsmanden, at han var inspireret af Islamisk Stat.

Indtil videre er der intet tegn på, at hændelsen er relateret til konflikten mellem Israel og Hamas, lyder det yderligere fra anklagemyndigheden.

Episoden fandt ifølge politikilder sted på Place Sainctelette kort efter klokken 19.

Ifølge en belgisk avis skete det, da en mand iført en orange jakke åbnede ild og angiveligt råbte “Allahu Akbar”, som betyder “Gud er stor” på arabisk, da han steg af sin scooter og skød i flere retninger

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, udtalte mandag aften under et besøg i Albanien, at Belgien “blev ramt af et islamistisk terrorangreb igen”.

– Europa bliver rystet, sagde han.

EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, har fordømt drabet på det sociale medie X:

– I aften er mine tanker med familierne til de to ofre for dette foragtelige angreb i Bruxelles. Vi står sammen mod terror.

Første halvleg af kampen nåede at blive spillet, før Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, senere på aftenen meddelte, at kampen ikke spilles færdig mandag.

Dansk Boldspil-Unions (DBU) kommunikationschef, Jakob Høyer, har udtalt, at danske fans ikke behøver at forholde sig anderledes for nuværende forud for kampen mod San Marino tirsdag.

– Vi følger udviklingen og er i dialog med de danske og de lokale myndigheder. Ifølge myndighederne er der pt. ikke ændret i forholdene for danskere i udlandet, lyder det i en sms fra Jakob Høyer.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere