AVIZ

Båd med afrikanere synker ud for Tunesien og 34 savnes

TOPSHOT-TUNISIA-MIGRATION
TOPSHOT-TUNISIA-MIGRATION (Fethi Belaid/Ritzau Scanpix)

Det er femte gang inden for to dage, at både synker med migranter, der vil til Italien.

Det bringer det samlede antal savnede op på 67, oplyser de tunesiske myndigheder.

Der er generelt et stort pres lige nu fra migranter, der forsøger at nå til Italien og dermed ind i EU.

Den italienske kystvagt oplyste torsdag, at den havde reddet cirka 750 migranter under to operationer ud for den syditalienske kyst.

Det var, kun få timer efter at mindst fem personer mistede livet, og 33 blev meldt savnet under forsøget på at sejle fra Tunesien til Italien.

Syv mennesker mistede livet, da deres båd kæntrede ud for den tunesiske havneby Sfax. Der var børn og småbørn blandt de omkomne.

En officer i den tunesiske kystvagt, Houssem Jebabli, oplyser, at hans folk på to dage har stoppet 56 både på vej til Italien. Over 3000 migranter er blevet tilbageholdt, siger han.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere