AVIZ

Officielt: Bayern fyrer Nagelsmann og hyrer Tuchel

FILES-FBL-GER-BUNDESLIGA-BAYERN-TUCHEL
FILES-FBL-GER-BUNDESLIGA-BAYERN-TUCHEL (Franck Fife/Ritzau Scanpix)

Det oplyser den tyske fodboldklub fredag på sin hjemmeside.

Beslutningen er truffet, efter at Bayern i sidste weekend tabte på udebane til Bayer Leverkusen, hvilket skabte stor utilfredshed hos flere af klubbens ledere.

Sportsdirektør Hasan Salihamidzic var særdeles kritisk over den indsats, der blev leveret i 1-2-nederlaget.

Salihamidzic har truffet beslutningen om at skifte på trænerposten sammen med direktør Oliver Kahn. De har i forløbet rådført sig med klubpræsident Herbert Hainer.

Allerede torsdag aften begyndte flere tyske medier at berette om trænerskiftet.

Gennem eftermiddagstimerne var der livlig aktivitet omkring klubhuset med bilerne, der kørte ind og ud. 35-årige Nagelsmann blev blandt andet set ankomme sammen med to rådgivere.

Sportsligt ser det umiddelbart ikke helt skidt ud for den ambitiøse klub. Det sydtyske hold, der er regerende mester, indtager en andenplads i Bundesligaen – blot et enkelt point efter førerholdet Borussia Dortmund.

Om en uge mødes de to klubber i en kamp, der kan få stor betydning for fordelingen af guldet.

Selv om mesterskabet er inden for rækkevidde, så er sæsonen dog den værste i 11 år med “blot” 52 point efter 25 ligakampe.

I Champions League er Bayern videre til kvartfinalerne efter en samlet sejr over Paris Saint-Germain. Her venter to opgaver mod Manchester City.

I stedet for den nu fyrede Nagelsmann, der nåede at sidde med ansvaret i mindre end to år, skal Thomas Tuchel nu sidde på bænken til de vigtige kampe i den kommende tid.

Tuchel har tidligere været cheftræner hos ligarivalen Dortmund og var senest tilknyttet Chelsea.

Den nye Bayern-træner, der også har været forbi PSG, har fået en kontrakt frem til sommeren 2025.

/ritzau/

Andre læser også

Find de smukkeste smykker

    Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
    Læs mere