AVIZ

Arabiske ministre møder Blinken med opfordring til våbenhvile nu

JORDAN-ISRAEL-PALESTINIAN-CONFLICT-DIPLOMACY

Det sker ved et møde med udenrigsministre fra Saudi-Arabien, De Forenede Arabiske Emirater, Egypten og Jordan i den jordanske hovedstad, Amman.

Også palæstinensiske repræsentanter vil være til stede.

Jordans udenrigsministerium siger, at der vil komme et fælles arabisk budskab om en “øjeblikkelig våbenhvile” i Gaza.

Også levering af nødhjælp vil være på dagsordenen. Derudover er der fra det jordanske udenrigsministerium lagt op til, at ministrene skal diskutere, hvad der kan gøres for at stoppe den “farlige” situation, som “truer regionens sikkerhed”.

Tidligere lørdag mødtes Blinken med Libanons premierminister, Najib Mikati, der understregede, at det er afgørende, at der arbejdes frem mod en våbenhvile i Gaza.

Fredag mødtes Blinken i Jerusalem med den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu. Her blev idéen om en “humanitær pause” i Gaza drøftet.

Netanyahu var dog foreløbig afvisende over for en “midlertidig våbenhvile”, medmindre Hamas frigiver de omkring 240 israelske og udenlandske gidsler, som holdes fanget i Gaza.

Samtidig opfordrede Mikati til stop for det, som han kalder israelsk aggression i det sydlige Libanon.

Den libanesiske Hizbollah-milits har været i fortsatte sammenstød med Israel ved grænsen under de seneste ugers opblussen i konflikten mellem Hamas og Israel.

Hamas angreb Israel 7. oktober med hundredvis af raketter og dræbte over 1400 mennesker, da militsfolk angreb det sydlige Israel. Det var også i den forbindelse, at de mange gidsler blev taget.

Siden 7. oktober har Gaza været udsat for voldsomme israelske bombardementer. Ifølge Gazas sundhedsmyndigheder er over 9000 civile blevet dræbt.

Den seneste uge har Israel også optrappet en landoperation.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

En sommerferie på Grønland

    Hvis du går og drømmer om en spændende og anderledes sommerferie, så bør du altså overveje en sommerferie til Grønland. Grønland rummer enorme oplevelser – den anderledes kultur, natur og [...]
    Læs mere