AVIZ

AaB og direktør Bælum skilles senest i slutningen af april

PLUS Klubber klynger økonomisk håb til genstart
PLUS Klubber klynger økonomisk håb til genstart (Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Udmeldingen kommer, ugen efter at AaB meddelte, at tyske Sports Strategy Excellence 22 (SSE22) har købt 20 procent af klubben og har mulighed for at overtage endnu mere.

Bælums exit skal også ses i det lys, forklarer bestyrelsesformand Niels David Nielsen.

– Vi har haft en rigtig god dialog med Thomas igennem denne proces, og nu er vi et sted, hvor vi er trygge organisatorisk omkring det kommercielle setup, hvorfor begge parter mener, at timingen til at gå hver til sit er den rette.

– Med aftalen med SSE22 er det naturligt, at den kommende sportslige ansvarlige indgår i direktionen, men hvordan den fremtidige organisation præcis vil se ud, vil vi præsentere, når den er på plads, lyder det fra Niels David Nielsen.

Indtil en permanent afløser er på plads, vil økonomichef Jesper Dalum løse direktionens opgaver midlertidigt. Jan Peters, der er medstifter af den tyske investorgruppe, er midlertidigt sportslig ansvarlig, indtil AaB har hyret en sportsdirektør.

Da nordmanden Inge André Olsen i september sidste år stoppede som sportschef, var det Bælum, som blev sportsligt ansvarlig på midlertidig basis.

Den tidligere forsvarsspiller er enig i, at han ikke skal være en del af det forestående projekt.

– I det nye setup for AaB har jeg haft overvejelser omkring min egen rolle, og jeg har nu vurderet, at timingen for at gå hver til sit er den rette, siger han.

Både han og klubben fremhæver, at klubben har haft “fremgang på alle parametre” på den kommercielle del.

Sportsligt har den seneste tid til gengæld budt på en stor sportslig nedtur, og før nedrykningsspillet ligger AaB sidst i Superligaen.

Bælum ved endnu ikke, hvad han skal lave i stedet.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere