AVIZ

Ni personer meldes dræbt i helikopterulykke i USA’s hær

Sikorsky UH-60 Black Hawk multi-purpose helicopter
Sikorsky UH-60 Black Hawk multi-purpose helicopter (Jaroslav Ozana/Ritzau Scanpix)

Det skete under en øvelsesmission i delstaten Kentucky.

Det siger en talsmand for militæret torsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ulykken skete cirka klokken 22.00 lokal tid (04.00 dansk tid).

Det var to Black Hawk-helikoptere af typen HH-60, som i aftenmørket kolliderede over Trigg County i det vestlige Kentucky.

Andy Beshear, der er guvernør i Kentucky, sagde allerede tidligere torsdag, at der kunne være omkomne som følge af ulykken.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

– Vi har modtaget nogle barske nyheder fra Fort Campbell, og af de foreløbige rapporter om et helikoptersammenstød må der forventes dødsofre, skrev guvernøren tidligt torsdag lokal tid på Twitter.

Fort Campbell er et militært anlæg, der strækker sig over de to amerikanske delstater Kentucky og Tennessee.

– Kommandoledelsen er for øjeblikket fokuseret på at tage sig af soldaterne og deres familier, lyder det i en erklæring fra Fort Campbell.

Black Hawk HH-60 er en variant af den oprindelige Black Hawk. Den er designet til sikre støtte under militære operationer.

Det kan for eksempel være evakuering af syge og sårede.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere