AVIZ

Åbner solcellelager til stigende efterspørgsel

Interessen for grønne energiløsninger er stigende, og det har fået Lemvigh-Müller til at slå dørene op til et lager kun til solceller og varmepumper.
Interessen for grønne energiløsninger er stigende, og det har fået Lemvigh-Müller til at slå dørene op til et lager kun til solceller og varmepumper.

Pressemeddelelse

30.3.2023 13:53:22 CEST | Lemvigh-Müller A/S

De høje elpriser har gjort det økonomisk attraktivt for forbrugere og virksomheder at blive selvforsynende med strøm, og siden sensommeren sidste år har der været stigende interesse og efterspørgsel på solceller. Det mærker man hos Lemvigh-Müller: 

”Selvfølgelig hænger efterspørgslen sammen med udviklingen i elprisen, men ikke kun. Vi mærker stor opbakning til bæredygtighedsagendaen på tværs af de mange brancher og virksomheder, vi handler med. Dét er også en driver for udrulningen af grønne energiløsninger. Med de vækstpotentialer, vi ser ind i, har vi valgt at etablere et lager kun til solceller og varmepumper”, siger Christian Herbert, CCO, Lemvigh-Müller.

Alle der arbejder på tagene

De ekstra 4.500 lagerkvadratmeter ligger tæt på stål- og teknikgrossistens centrallager i Kolding. Fire fastansatte og et par vikarer står for at få ekspederet ordrerne på solceller af sted til landets installatører – og andre fag- og kundegrupper:

”Traditionelt har vi primært solgt solceller til el-installatører. Nu er det et marked, som boomer i mange faggrupper, især håndværkere der udfører tagarbejde. Ud over el-installatører og specialiserede solcelleinstallatører, kommer en del af efterspørgslen også fra tømrere og vvs’ere, og det er nyt”, siger Mikkel Lohmann Davidsen, Senior Sales Director med ansvar for Lemvigh-Müllers installationsforretning.

Dyrere når vinterhjælp stopper 

Lemvigh-Müller tilbyder en lang række såkaldte ”solcellepakker”, som indeholder alle de materialer, der skal bruges, og som gør det nemt for håndværkerne, uanset faglig baggrund, at specificere og dimensionere de rette løsninger.

Timingen er ifølge Mikkel Lohmann Davidsen lige nu helt rigtig til at rykke på solceller, for elafgiften er kunstig lav. Det skyldes, at regeringen i forbindelse med elprisernes himmelflugt sidste sommer indgik en aftale om vinterhjælp, så elafgiften fra 1. januar til 1. juli i år er midlertidigt sænket fra cirka 70 øre til 0,8 øre pr. Kilowatt, som er EU’s minimumssats:

”Elprisen toppede sidste sommer, men er stadig historisk høj, og udgifterne får et nøk op, når afgiften kommer tilbage til normalt niveau i juli. Hvis man overvejer at få et solcelleanlæg, er det en god ide at rykke på det nu, så man får udbytte af ”solsæsonen”, og så man kommer med, inden vinterhjælpen udløber”, siger Mikkel Lohmann Davidsen.

Hjælper med arme, ben – og viden

Også blandt store industrivirksomheder, som har fokus på energioptimering, mærker man hos Lemvigh-Müller en øget interesse for at producere og lagre egen strøm via solcelleanlæg.  

”De store solcelleanlæg kræver høj kapitalbinding, som ikke alle håndværksvirksomheder har økonomisk kapacitet til. Her kan industrivirksomhederne købe anlægget direkte hos os, og så kan vi også hjælpe med en installatør, som kan montere anlægget – eller populært sagt, arme og ben”, fortæller Mikkel Lohmann Davidsen.

Ud over arme og ben hjælper Lemvigh-Müller også med ”noget til hovedet”, nemlig viden, og tilbyder solcellekurser, blandt andet VE-uddannelsen ”Solcelleanlæg”, hvor man lærer at dimensionere og montere solcelleanlæg, samt et kursus som handler specifikt om dimensionering, produktvalg, installation og opsætning af Huawei-invertere.  

Solcellebussen kører 

Sammen med producenten Huawei står Lemvigh-Müller desuden for et roadshow, hvor en demo-solcellebus fra 22. marts til 17. april kommer rundt til 11 steder i landet og introducerer til Huawei-invertere og batteriløsninger. Sidst roadshowet løb af stablen var i august 2022, hvor alle  pladser blev revet væk. Der er også godt booket op til årets solcelleroadshow og venteliste til to af solcellebussens stop. 

Andre læser også