AVIZ

Guldsmeden Hotels og Elis forlænger tekstilers levetid ved at acceptere små skønhedsfejl

På natbordet kan gæsterne finde en seddel med en kærlig hilsen fra hotellet
På natbordet kan gæsterne finde en seddel med en kærlig hilsen fra hotellet

Pressemeddelelse

30.3.2023 13:38:17 CEST | Elis Danmark A/S

I Danmark har hotelkæden Guldsmeden Hotels 5 luksuriøse hoteller, hvor omtanke for miljøet er i højsædet; Det oplever gæsterne både, når de får serveret den økologiske mad på tallerkenen – og når de lægger hovedet på puden om aftenen og mærker det lækre miljømærkede sengelinned, som er fremstillet af 50 % økologisk bomuld og 50 % polyester og specialudviklet til hotellerne i samarbejde med Elis. Og på natbordet kan gæsterne finde en seddel med en kærlig hilsen fra hotellet, der ønsker dem søde drømme og skriver, at selvom gæsterne måske ser et lillebitte hul eller en skønhedsfejl på linnedet, så er det helt rent og vasket mere miljøvenligt.

Jacob Jørgensen, Operations Manager hos Guldsmeden Hotels, fortæller: ”Vi synes, at vores gæster skal kunne slappe af og stole på, at vi har truffet de ansvarlige valg for dem. Derfor vil vi naturligvis også gerne fortælle dem, at vi gør en indsats for at give vores flotte tekstiler et længere liv ved at acceptere små huller og prikker, som ikke kan ses med det blotte øje, og som ikke er nok til at smide hele tekstilet ud. Udover linned leverer Elis også håndklæder, vaskeklude og kimonoer til os – og ligesom Elis løbende kvalitetstjekker tekstilerne, så har vi også vores eget interne housekeeping-team, der er uddannet til at vurdere, hvornår huller og pletter er så bittesmå, at tekstilerne opleves som hygiejniske og også kan accepteres af gæsterne på vores luksuriøse hoteller”.

Styrker relationen at involvere gæsterne i miljøinitiativer

At Guldsmeden Hotels’ tekstiler fra Elis udover økologisk bomuld også indeholder polyester er et miljøbevidst valg, da polyester gør tekstiler mere resistente overfor pletter og slidstærke, så de kan vaskes mere – og med mindre vand – uden at miste kvaliteten og derfor får et længere liv. Og som Jacob Jørgensen fortæller, er det bare et af de miljøinitiativer, som Guldsmeden Hotels involverer gæsterne i:

”Selvom vi er en større hotelkæde, så vil vi gerne give vores gæster følelsen af at være i et andet hjem – derfor involverer vi også gæsterne mere personligt, humoristisk og uden løftede pegefingre i vores miljøinitiativer. Vi har bl.a. involveret dem i vores indsats for at nedbringe madspild ved at holde konkurrencer med præmier til de gæster, der efterlader mindst mad på tallerkenen – og ligesom vi fortæller gæsterne om, at vi ønsker at give vores tekstiler et længere liv, så fortæller vi dem også om det NASA-udviklede brusersystem til at rense og genanvende badevandet, som vi har på nogle hoteller. Og vores gæster tager utroligt godt imod den ærlige og sjove storytelling, der ligger bag vores miljømæssige valg – det styrker dialogen og relationen med gæsterne”, siger Jacob Jørgensen og fortsætter:

”Men egentlig tror jeg, det fungerer så godt for os, fordi vores gæster synes rigtig godt om helheden. De kan se, at vores hotelomgivelser er smukke, velholdte og elegante; De kan mærke, at vores tekstiler er i den skønneste kvalitet – og de kan fornemme, at vores ønske om at udnytte ressourcerne optimalt ikke handler om økonomi, men derimod om vores oprigtige vision om at passe på miljøet”.

Svanemærket vaskeservice og chippede kimonoer

Tekstilerne vaskes året rundt på Elis’ svanemærkede vaskerier, og hele tekstilservicen (ikke kun vaskemidler) skal overholde Svanemærkets krav om at minimere miljø- og klimapåvirkningen. Når tekstilerne med tiden må kasseres, giver Elis’ partnere en del af tekstilerne nyt liv ved at upcycle eller genanvende dem som råmaterialer til nye produkter. Og ifølge Jacob Jørgensen sætter Guldsmeden Hotels stor pris på samarbejdet med Elis:

”I alle de år, hvor vi har samarbejdet med Elis, har vi delt ambitionen om at forlænge tekstilers levetid, og Elis har altid været utroligt lydhøre og åbne for at tage dialogen om, hvordan vi hele tiden kan gøre det bedre. Sammen har vi bl.a. bragt en ny type mere miljøansvarlige hoteltekstiler på markedet og fået chippet vores kimonoer, så vi nu kan spore, hvor de er. Chippene sikrer, at vi har langt mindre svind på vores kimonoer, så vi løbende skal indkøbe færre tekstiler – og på den måde nedbringer både vi og Elis det store forbrug af naturressourcer, der er forbundet med at producere nye tekstiler. Og at Elis ligesom os har en lang række certificeringer giver os en sikkerhed for, at miljøindsatsen gør en dokumenteret og reel forskel”.

Du kan læse mere om Guldsmeden Hotels’ tekstiler i artiklen her

Om Guldsmeden Hotels:

 • Har 5 hoteller i København – og hoteller i Berlin, Oslo, Reykjavik, Cote d’Azur og Bali
 • Alle produkter, der købes af eller produceres til Guldsmeden Hotels, kommer fra økologiske og/eller Fairtrade-leverandører
 • Alle egne restauranter og barer på Guldsmeden Hotels i Danmark har opnået Det Økologiske Spisemærke i guld, som viser, at 90-100 % af de indkøbte føde- og drikkevarer er økologiske

Læs mere om Guldsmeden Hotels her

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere