AVIZ

Zelenskyj afviser påstand om dødvande i krig mod Rusland

Statsministeren i Ukraine

Sådan lyder det søndag i et interview med det amerikanske medie NBC News.

– De troede, at de kunne sætte os i skakmat, men det er ikke sket, siger Zelenskyj.

Det er den øverstbefalende for de ukrainske styrker, general Valerij Zaluzjnyj, som i et nyligt interview med mediet The Economist har advaret om, at kampene er endt i et taktisk dødvande.

Samme melding er kommet fra embedsmænd i det amerikanske militær og andre vestlige repræsentanter.

Trods 20 måneders kampe og en ukrainsk modoffensiv, der ifølge flere ikke har haft den ønskede succes, mener Zelenskyj dog ikke, at parterne er fastlåste.

Præsidenten opfordrer dog igen USA til at sende flere våben, så ukrainerne kan få succes på slagmarken.

Hidtil har amerikanerne ifølge NBC News sendt humanitær, militær og økonomisk hjælp til Ukraine til en værdi af 75 milliarder dollar – cirka 522 milliarder kroner.

Men demokraterne og republikanerne i Kongressen har på det seneste været splittet over, hvorvidt man skal sende yderligere hjælp.

I interviewet siger Zelenskyj også, at Ukraine overvejer at ændre strategi.

– Vores militær arbejder på forskellige planer med forskellige operationer for at kunne rykke hurtigere fremad og slå uventet til mod Rusland, lyder det.

Derudover anerkender præsidenten også, at de ukrainske fremskridt har været langsommelige, og at en træthed er begyndt at sprede sig, i takt med at krigen har trukket ud.

Han insisterer dog over for NBC News på, at landets militær “stadig er mere motiverede end nogen russere, som kom til Ukraine for at dræbe os”.

/ritzau/

Andre læser også

En sommerferie på Grønland

    Hvis du går og drømmer om en spændende og anderledes sommerferie, så bør du altså overveje en sommerferie til Grønland. Grønland rummer enorme oplevelser – den anderledes kultur, natur og [...]
    Læs mere