AVIZ

WHO fordømmer hospitalsangreb og umulig evakueringsordre

People are assisted at Shifa Hospital after an Israeli air strike hit the nearby Al-Ahli Hospital

– Hospitalet var et af de 20 i den nordlige del af Gazastriben, som havde fået at vide af det israelske militær, at de skulle evakuere området, skriver WHO.

– Evakueringsordren har været umulig at efterkomme med det nuværende sikkerhedsniveau, de mange patienter i kritisk tilstand og manglen på ambulancer, ansatte, sengepladser og tag over hovedet for de fordrevne.

Der hersker sent tirsdag aften fortsat stor usikkerhed om, hvem der egentlig står bag angrebet, som ifølge myndighederne i Gaza har kostet flere end 500 personer livet.

Sundhedsmyndighederne i Gaza beskylder Israel for at stå bag angrebet.

Israel hævder, at det er den væbnede islamiske gruppe Islamisk Jihad, som står bag angrebet. Islamisk Jihad afviste tirsdag aften, at de havde noget med det at gøre.

– Hospitalet var i brug med patienter, sundhedspersonale og internt fordrevne, som havde søgt ly der, skriver WHO.

– WHO opfordrer til øjeblikkelig og aktiv beskyttelse af civile og sundhedsfaciliteter. Evakueringsordre skal tilbagetrækkes. Internationale menneskerettigheder skal overholdes, hvilket betyder, at sundhedsfaciliteter aktivt skal beskyttes og aldrig udpeges som mål.

WHO stemmer med sin fordømmelse i med en række verdensledere, som ligeledes har udtrykt forargelse over angrebet.

EU’s præsident, Charles Michel, har kaldt det i strid med folkeretten. Frankrigs udenrigsministerium fordømte det ligeledes og sagde, at der bør åbnes for humanitær nødhjælp til Gaza “uden forsinkelse”.

/ritzau/AFP

Andre læser også