AVIZ

Wagner-chef: Putins regering vildleder russerne

Founder of Wagner private mercenary group Yevgeny Prigozhin speaks with servicemen during withdrawal of his forces from Bakhmut
Founder of Wagner private mercenary group Yevgeny Prigozhin speaks with servicemen during withdrawal of his forces from Bakhmut (Press Service Of Concord/Reuters)

Den vildleder russerne om, hvordan det går med Ukraines offensiv, mener Wagner-chefen.

Putin har gentagne gange sagt på statsligt russisk tv, at Ukraines offensiv har slået fejl.

Men Prigozjin, hvis mænd har kæmpet hårde kampe i månedsvis ved byen Bakhmut i det østlige Ukraine, anklager Ruslands forsvarsministerium for ikke at sige sandheden.

– De vildleder det russiske folk, siger han i en lydbesked på tjenesten Telegram.

Sandheden er, at de russiske styrker har mistet kontrollen med en lang række landsbyer, som ukrainske styrker har generobret, siger Prigozjin.

– Store områder er foræret til fjenden, siger han.

Han tilføjer, at de ukrainske styrker allerede har forsøgt at krydse floden Dnipro, der udgør en del af frontlinjen mellem de stridende parter.

– Alt det er totalt skjult for alle, siger Wagner-chefen.

– En dag vågner Rusland op og opdager, at Krim også er blevet givet til Ukraine.

Rusland annekterede Krim-halvøen i 2014.

Prigozjin gentager sin kritik om, at de russiske soldater mangler våben og ammunition.

I en udtalelse tidligere onsdag hævdede Putin, at de ukrainske styrker har lidt “alvorlige tab”. Han sagde også, at der var en “vis ro” ved fronten.

Fra ukrainsk side har regeringen meldt om visse fremskridt. Otte landsbyer er generobret i de første skridt af modoffensiven.

/ritzau/AFP

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere