AVIZ

Vurdering af folkeskoleelevers sociale evner droppes

Pressemøde om regeringens reformkurs på uddannelser
Pressemøde om regeringens reformkurs på uddannelser (Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix)

Det skal fra skoleåret 2024/2025 være slut med at vurdere folkeskoleelevers sociale og personlige forudsætninger for at gå på eksempelvis et gymnasium.

Alle Folketingets 12 partier har fredag indgået en politisk aftale, der dropper den såkaldte uddannelsesparathedsvurdering.

Det oplyser børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S).

– Over 60.000 elever får hvert år gennemført en vurdering af deres personlige og sociale forudsætninger for at kunne gennemføre en ungdomsuddannelse.

– I praksis er det bare bureaukrati, der ikke bliver brugt til så frygteligt meget, siger Mattias Tesfaye.

I stedet er det blot de gældende karakterkrav, som skal være optagelseskrav på de gymnasiale uddannelser og erhvervsuddannelser.

Eksempelvis er karakterkravet for de fleste gymnasiale uddannelser i dag et gennemsnit på mindst 5,0 i seneste standpunktskarakterer.

Ifølge Mattias Tesfaye er der “nærmest ikke nogen”, der i dag bliver afvist på en ungdomsuddannelse, hvis deres karaktergennemsnit er over kravet.

/ritzau/

Andre læser også

En sommerferie på Grønland

    Hvis du går og drømmer om en spændende og anderledes sommerferie, så bør du altså overveje en sommerferie til Grønland. Grønland rummer enorme oplevelser – den anderledes kultur, natur og [...]
    Læs mere