AVIZ

Voldsomt vejr aflyser fly rundt i landet

Naviair og flyveledere har indgået aftale

Både Aarhus Lufthavn og Københavns Lufthavn melder fredag morgen om aflyste ankomster og afgange på grund af vejret.

Tre afgange fra Aarhus er for nuværende aflyst fredag på grund af vejret. Det siger kommunikationschef Tina Baungaard–Jensen.

– Det er flyselskaberne, der tager beslutningen om at aflyse. Når vinden kommer fra øst, er vi som udgangspunkt ikke værst stillet. Derfor var forventningen, at vi ville gennemføre flyafgangene som planlagt, siger hun.

Aflysningerne handler om fly til Stockholm, Oslo og København. Der er også en aflysning fredag til Milano, men det skyldes arbejdsnedlæggelser i Italien.

Også to fly, der skulle være landet i Aarhus, er aflyst på grund af vejret.

Det er svært at spå om, hvorvidt der er flere aflysninger på vej. Men kommunikationschefen opfordrer til, at man holder øje med lufthavnens hjemmeside.

I Københavns Lufthavn lyder det fredag morgen, at indtil videre er 71 afgange og ankomster aflyst. Det skriver lufthavnen på det sociale medie X.

– Vi forventer en del forsinkelser og aflysninger i flytrafikken på grund af stormen i løbet af fredag aften og muligvis lørdag, skriver lufthavnen og tilføjer, at passagerer, der er påvirkede af aflysninger, skal kontakte deres flyselskab.

Også Københavns Lufthavn opfordrer til, at man orienterer sig på lufthavnens hjemmeside i forbindelse med sin rejse.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere