AVIZ

Mindst 13 palæstinensere dræbt på Vestbredden

Palestinians clash with Israeli forces near Ramallah

Israels militær skal ifølge sundhedsministeriet både have gennemført et sjældent luftangreb og have foretaget en razzia i flygtningelejren Nur Shams, som ligger ved byen Tulkarm nær grænsen til Israel. Under razziaen blev et hus i flygtningelejren revet ned.

En talsmand fra det israelske politi melder en politimand dræbt. Mindst ti palæstinensere blev anholdt.

Israel siger, at luftangrebet var rettet mod en gruppe palæstinensere, som udgjorde en trussel mod israelske soldater.

Det palæstinensiske selvstyres officielle nyhedsbureau WAFA siger, at “dusinvis af palæstinensere blev såret”.

Uroligheder og vold er taget til på Vestbredden, efter at Hamas dræbte op mod 1400 mennesker i Israel ved et angreb 7. oktober. De dræbte var overvejende civile.

Over 70 palæstinensere er blevet dræbt på Vestbredden efter angrebet og over 800 palæstinensere er blevet anholdt. Det israelske militær siger i en presseerklæring ifølge AFP, at det har optrappet operationer på Vestbredden “for at pågribe efterlyste og mistænkte personer, for at ødelægge ødelægge terrorinfrastruktur og for at beslaglægge våben”.

En palæstinenser er også blevet dræbt i landsbyen Budrus i nærheden af Ramallah. Dette bekræftes både af den israelske hær og af de palæstinensiske sundhedsmyndigheder. Derudover blev en palæstinensisk mand meldt dræbt i en by syd for Jerusalem.

/ritzau/AFP

Andre læser også