AVIZ

Venstre-nestor peger på Troels Lund som formand for Venstre

Venstre holder pressemøde

Det sker, efter at Jakob Ellemann-Jensen mandag har offentliggjort, at han trækker sig som minister og formand samt forlader politik.

Søren Gade har været fremhævet som et muligt formandsemne, men Venstre-nestoren peger på et andet makkerpar i Venstre.

– Under Jakobs sygemelding havde vi et forbilledligt makkerskab i Venstre, nemlig forsvarsminister Troels Lund Poulsen og næstformand Stephanie Lose.

– Jeg vil stærkt opfordre Troels og Stephanie til at melde sig på banen som et makkerskab, der kan føre Venstre gennem denne svære tid og genvinde noget af fordums styrke, skriver Søren Gade på Facebook.

Jakob Ellemann-Jensen trækker sig, fordi “hans person” stod i vejen for politikken, og fordi det ikke lykkedes ham at genrejse Venstre, siger han selv.

Han blev formand for Venstre for fire år siden. Det skete efter et internt partioprør mod daværende formand Lars Løkke Rasmussen, som store dele af baglandet ville have til at trække sig.

Siden har flere partiprofiler, herunder Inger Støjberg, forladt partiet, som ligger historisk lavt i meningsmålingerne.

Søren Gade takker Ellemann for at have stået i spidsen for partiet i en hård periode.

– Politik er en barsk branche. Jeg er trist over, at det er kommet hertil, og ønsker Jakob alt det bedste. Jeg har selv stået i en lignende situation. At forlade politik betyder, at telefonen holder op med at ringe, og folk, du troede var dine venner, viste sig kun at være dine bekendte, skriver Gade.

Stephanie Lose er i dag næstformand for partiet, mens Troels Lund Poulsen overtager posten som vicestatsminister, økonomiminister og fortsætter som forsvarsminister.

Gade roser deres kvaliteter.

– Derfor mener jeg, at det vil være utroligt stærkt, hvis Troels og Stephanie kommer til at udgøre det fremtidige lederskab i Venstre, siger Søren Gade.

Det vil blive besluttet på landsmødet i Herning 18. november, hvem der skal være formand for Venstre.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere