AVIZ

V fortsætter i regering og holder fast i afgift efter formandsexit

Venstre holder pressemøde

Men hans linje holdes der fast i.

Troels Lund Poulsen slår på et pressemøde mandag fast, at partiet fortsætter i SVM-regeringen og agter at opfylde det regeringsgrundlag, partiet har skrevet med Socialdemokratiet og Moderaterne.

– Jeg vil gerne benytte lejligheden til i dag at slå fast, at vi kommer til at fortsætte vores arbejde med at gennemføre regeringsgrundlaget, siger han på pressemøde mandag.

– Her er vi i gang med at skabe resultater og gøre en forskel for alle danskere.

Troels Lund Poulsen overtager økonomiministerposten, så han nu både skal være forsvarsminister og fungerende økonomiminister.

Han nævner også CO2-afgiften på landbruget og lægger ikke op til ændringer i forhold til, hvad Ellemann tidligere har meldt ud.

– Vi vil udvikle og investere i vores gode fødevareproduktion. Men i dag skal ikke handle om Venstres politik. Det skal handle om Jakob og beslutningen om at stoppe som formand i Venstre, siger han.

Også Ellemann selv har på pressemødet berørt emnet omkring fortsat regeringsdeltagelse.

Han siger, at det entydigt var den rigtige beslutning at gå i regering, selv om det har mødt meget kritik, og han er blevet beskyldt for løftebrud.

Han nævner en række aftaler, blandt andet på folkeskole og ydelser. Snart kommer skattelettelser.

– Det er alt sammen kerneliberale, borgerlige resultater. Det kan kun lade sig gøre, fordi Venstre er i regering.

En af årsagerne til, at han stopper, er blandt andet, at hans person skygger for regeringens arbejde, siger han.

Mens Troels Lund Poulsen overtager Ellemanns opgaver i regeringen, får Stephanie Lose indtil landsmødet det organisatoriske ansvar for partiet.

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere