AVIZ

Vanæret Johnson: Jeg beklager dybt tabene af menneskeliv

Boris Johnson gives evidence at the COVID-19 Inquiry, in London

Han siger, at han er glad for omsider at kunne vidne om regeringens ageren under pandemien, der endte med at koste ham jobbet som premierminister.

Afhøringen af Johnson blev afbrudt af en demonstrant, der fik besked om straks at forlade salen.

– Kan jeg få lov til at sige, at jeg kan forstå ofrenes og deres familiers følelser, og jeg beklager dybt smerten, tabet og lidelsen hos disse ofre og deres familier, siger han.

Johnson var premierminister fra 2019 til 2022. Han måtte træde tilbage i vanære efter en række skandaler under covid-nedlukningen i Storbritannien.

Det handlede blandt andet om fester med en del alkohol i Johnsons officielle bolig i London i Downing Street 10. Det var på et tidspunkt, hvor de fleste briter var tvunget til at holde sig hjemme for hindre spredningen af covid-19.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere