AVIZ

USA’s Senat stemmer for at afværge nedlukning

US-POLITICS-CONGRESS

Det skriver nyhedsbureauet Reuters lidt efter klokken fem torsdag morgen dansk tid.

Republikanerne og Demokraterne i Repræsentanternes Hus blev tirsdag aften enige om den midlertidige finansieringsaftale, som dermed blev sendt til afstemning i Senatet.

Aftalen sikrer visse dele af den offentlige sektor finansiering frem til 19. januar. Andre dele er finansieret frem til 2. februar.

Den skal underskrives af Joe Biden inden fredag, hvis den skal nå at træde i kraft, inden den nuværende finansieringsaftale udløber.

Vedtagelsen ses som en storsejr for republikanske Mike Johnson, der for cirka tre uger siden blev valgt som formand for Repræsentanternes Hus.

Johnson sidder på et tyndt mandat i Huset, hvor hans parti kun har flertal med otte medlemmer. Demokraterne har derimod kun et snævert flertal i Senatet.

Han står derfor i de fleste konkrete sager med valget mellem at skulle forene sit eget splittede parti eller at lave en aftale over midten.

Hvad angår finansieringsaftalen endte det med en aftale over midten. 209 demokrater og 127 republikanere stemte i Repræsentanternes Hus for aftalen, mens 2 demokrater og 93 republikanere stemte imod forslaget.

I september blev Mike Johnsons forgænger, Kevin McCarthy, netop væltet fra posten i kølvandet på en afstemning, hvor han gjorde sig afhængig af Demokraternes stemmer for at undgå en nedlukning.

Aftalen involverer militært anlægsarbejde, velfærd til veteraner, transport, byudvikling, landbrug, landets lægemiddelstyrelse og energi- og vandprogrammer. De områder er med aftalen finansieret frem til 19. januar.

Alle andre dele af den offentlige sektor – heriblandt USA’s forsvar, som er verdens største – er finansieret frem til 2. februar.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere