Det skriver nyhedsbureauet Reuters.
Beløbet svarer til 2927 milliarder kroner – eller i gennemsnit 68.000 kroner for hver af de op mod 43 millioner amerikanere, der har studiegæld, og som tiltaget skulle tilgodese over en årrække.
Foreløbig har 26 millioner amerikanere ansøgt om at få nedbragt eller helt eftergivet deres gæld.
Under valgkampen i 2020 var det et af Bidens valgløfter at gøre noget ved den studiegæld, som mange amerikanere kæmper med at afdrage på.
Højesterets afgørelse anses for at være et alvorligt politisk nederlag for præsidenten.
Seks overvejende republikanske delstater havde indbragt sagen for højesteretten.
Her afgjorde de seks dommere, der anses for at være konservative, at det er op til Kongressen at afgøre, om der skal bruges så massivt et beløb på at eftergive gæld.
De tre højesteretsdommere, der anses for at være mere liberale, stemte for at bevare præsidentens ordning.
Biden fremlagde planen i august 2022.
Han kalder højesterettens afgørelse fredag “forkert” og siger, at han vil arbejde på at finde andre måder at hjælpe amerikanske familier på.
– Kampen er ikke slut. Jeg har mere at meddele, når jeg taler til nationen i eftermiddag, siger Biden i en skriftlig udtalelse.
– Men jeg vil gå langt for at finde andre måder at hjælpe de hårdtarbejdende familier i middelklassen. Min regering vil fortsat arbejde for at indfri løftet om videregående uddannelse til alle amerikanere.
Præsidenten ventes at komme med en udtalelse klokken 21.30 dansk tid, oplyser Det Hvide Hus.
En kilde i Det Hvide Hus siger, at Biden senere fredag ventes at fremlægge nye tiltag for at beskytte de amerikanere, der har meget studiegæld.
/ritzau/Reuters
Andre læser også