AVIZ

Tre danskere er kommet med i oscar-akademiet

95th Academy Awards - Governors Ball Preview
95th Academy Awards - Governors Ball Preview (Richard Shotwell/Ritzau Scanpix)

Det skriver kulturmediet Soundvenue.

Der er tale om dokumentarinstruktør Simon Lereng Wilmont og klipperne Michael Aaglund og Charlotte Munch Bengtsen.

Simon Lereng Wilmont var ved dette års prisuddeling selv nomineret til en Oscar for Bedste Dokumentarfilm for “Et hus af splinter”, hvor han følger en gruppe børn på et midlertidigt børnehjem i Ukraine.

På hjemmet kan børnene opholde sig i ni måneder, mens deres sag bliver behandlet, og det bliver besluttet, om de skal videre til et permanent børnehjem, kan blive adopteret eller bo hos noget familie.

Michael Aaglund klippede selvsamme film og har også klippet andre filmsucceser som “De forbandede år” og “Q’s barbershop”.

Charlotte Munch Bengtsen har også gjort sig bemærket i oscarregi ved at være klipper på dokumentaren “All that breathes”, som i 2022 var nomineret til en Oscar for Bedste Dokumentarfilm.

Hun har desuden været klipper på de anmelderroste dokumentarer “The act of killing” og “Trøffeljægerne fra Piemonte”.

Ifølge Soundvenue er der omkring 10.000 medlemmer af oscar-akademiet. Hvor mange danskere, der er med, findes der ingen officiel liste over, men mediet anslår, at der er tale om mellem 50 og 60.

Foruden de tre danske filmfolk er en række skuespillere, instruktører og musikstjerner som Taylor Swift og The Weeknd blevet optaget.

Medlemmer af oscar-akademiet er med til at stemme om oscarpriser.

Igennem en årrække er oscar-akademiet blevet kritiseret for manglen på repræsentation af minoriteter. Det er blandt andet kommet til udtryk på de sociale medier, hvor hashtagget “Oscarsowhite” bliver brugt flittigt.

Der optages nye medlemmer til oscar-akademiet hvert år, og i 2023 kommer 34 procent af de nytilkomne fra underrepræsenterede etniske grupper, skriver Soundvenue.

Den næste prisuddelingen finder sted den 10. marts 2024.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere