AVIZ

USA’s ambassade: Grænseovergang til Gaza åbner måske lørdag

EGYPT-PALESTINIAN-ISRAEL-UN-CONFLICT-BORDER-AID

Det skriver USA’s ambassade i Israel på det sociale medie X lørdag.

Ambassaden antyder, at det måske kan betyde, at udlændinge vil få mulighed for at forlade Gaza.

– Vi har fået information om, at Rafah-grænseovergangen mellem Gaza og Egypten åbner lørdag 21. oktober klokken 10.00 lokal tid (09.00 dansk tid, red.), skriver ambassaden.

– Hvis grænsen bliver åbnet, ved vi ikke, hvor længe den vil forblive åben for udlændinge for at forlade Gaza, tilføjer ambassaden.

For omtrent en uge siden lød det fra Udenrigsministeriet, at et begrænset antal danske statsborgere befinder sig i Gaza.

Det er uvist, om den varslede åbning også giver mulighed for, at lastbiler med nødhjælp kan komme ind i Gazastriben.

Fra international side har der været stor opmærksomhed om netop Rafah-overgangen, da det er den eneste indgang til Gaza, som Israel ikke har kontrol over.

Fredag besøgte FN’s generalsekretær, António Guterres, den egyptiske side af overgangen.

Her opfordrede han ifølge nyhedsbureauet Reuters til, at et meningsfuldt antal lastbiler med nødhjælp får mulighed for at komme ind i Gaza. Han opfordrede til, at kontroller skal være hurtige.

Israel ønsker lastbilerne kontrolleret, så nødhjælp ikke når frem til den væbnede gruppe Hamas.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere