AVIZ

Egyptisk tv viser lastbiler krydse grænse til Gaza

EGYPT-PALESTINIAN-ISRAEL-UN-CONFLICT-BORDER-AID

Det skriver nyhedsbureauet Reuters lørdag.

Meldingen om tv-billeder af lastbiler kommer, efter at USA’s ambassade tidligere lørdag oplyste, at grænseovergangen mellem Gazastriben og Egypten muligvis ville åbne i et ukendt tidsrum lørdag klokken 10 lokal tid.

Ambassaden antyder, at det måske kan betyde, at udlændinge vil få mulighed for at forlade Gaza.

– Vi har fået information om, at Rafah-grænseovergangen mellem Gaza og Egypten åbner lørdag 21. oktober klokken 10.00 lokal tid (09.00 dansk tid, red.), skrev ambassaden på det sociale medie X.

– Hvis grænsen bliver åbnet, ved vi ikke, hvor længe den vil forblive åben for udlændinge for at forlade Gaza, tilføjer ambassaden.

For omtrent en uge siden lød det fra Udenrigsministeriet, at et begrænset antal danske statsborgere befinder sig i Gaza. Ministeriet har ikke oplyst præcist, hvor mange det drejer sig om.

Lastbiler med nødhjælp har holdt i kø på den egyptiske side af grænseovergangen.

Fra international side har der været stor opmærksomhed om netop Rafah-overgangen, da det er den eneste indgang til Gaza, som Israel ikke har kontrol over.

Fredag besøgte FN’s generalsekretær, António Guterres, den egyptiske side af overgangen.

Her opfordrede han ifølge nyhedsbureauet Reuters til, at et meningsfuldt antal lastbiler med nødhjælp får mulighed for at komme ind i Gaza. Han opfordrede til, at kontroller skal være hurtige.

Israel ønsker lastbilerne kontrolleret, så nødhjælp ikke når frem til den væbnede gruppe Hamas.

Denne weekend er det to uger siden, at Hamas angreb Israel.

Israel har indført en total blokade af Gaza. Mad, medicin og brændstof kan ikke komme ind, og ngo’er har advaret om potentielt katastrofale konsekvenser for civile i området.

/ritzau/

Andre læser også