AVIZ

USA og Kina mødes til klimaforhandlinger op til COP28

Romania Summit

Det oplyser det amerikanske udenrigsministerium i en pressemeddelelse torsdag.

USA’s særlige klimaudsending, John Kerry, skal mødes med sit kinesiske modstykke, Xie Zhenhua, fra lørdag til tirsdag i Californien i USA.

COP er det årlige klimamøde blandt de knap 200 lande, der har tilsluttet sig FN’s klimakonvention (UNFCCC).

I år holdes nummer 28 – som derfor kaldes COP28 – fra 30. november til 12. december i Dubai, De Forenede Arabiske Emirater.

Kerry og Xie Zhenhua skal denne weekend blandt andet mødes for at tale om, hvad der kan gøres ved “klimakrisen, heriblandt forbedret implementering, og ambitioner og bestræbelser for at fremme et succesfuldt COP28”.

Ved COP samles verdens ledere og embedsmænd til klimaforhandlinger, mens aktivister og pressen følger med fra sidelinjen.

I år skal der blandt andet gøres status over, hvor langt verden er fra målet i Parisaftalen. Det er første gang, siden den blev aftalt i 2015.

Målet er, at verdens lande begrænser temperaturstigningerne til under 2 og helst ikke over 1,5 grader i 2100.

Ifølge meddelelsen fra USA’s udenrigsministerium er weekendens møde også en del af fortsatte bestræbelser på at fastholde “åbne kommunikationslinjer og på ansvarlig vis håndtere forholdet mellem USA og Kina”.

Onsdag kom det frem, at pave Frans vil deltage i klimatopmødet i Dubai.

Det bliver første gang, at en pave deltager personligt i et klimatopmøde.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere