AVIZ

Israel melder om yderligere militær fremrykning i Gaza By

ISRAEL-PALESTINIAN-CONFLICT

– Vi er på højdepunktet af kampene. Vi har haft imponerende succeser og passeret udkanten af Gaza By. Vi er på vej frem, siger han i en udtalelse delt på sociale medier.

– Vi gør fremskridt. Intet kan stoppe os. Vi bevæger os fremad. Vi vil rykke frem og vinde.

I en tv-udtalelse siger den israelske generalstabschef, Herzi Halevi:

– Vores styrker er nu i kernen af landoperationen i den nordlige del af Gazastriben.

Men israelsk militær har udfordringer med pludselige angreb fra tunneler.

Ifølge videoer og udtalelser fra borgere dukker militante fra Hamas og den allierede gruppe Islamisk Jihad op fra tunneler for kort tid efter at forsvinde tilbage ned i tunnelnetværket under Gaza.

– De stoppede ikke med at bombe Gaza By hele natten. Huset stoppede aldrig med at ryste, siger en palæstinensisk mand, som ikke ønsker at stå frem med navn.

– Men om morgenen så vi stadig israelske styrker uden for byen, i udkanten, og det betyder, at modstanden er hårdere, end de havde forventet.

Ifølge Gazas Hamas-kontrollerede sundhedsmyndigheder er dødstallet efter næsten fire uger med israelske angreb steget til over 9000 torsdag.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere