AVIZ

USA kritiserer Ungarns Orban for at mødes med Putin

Russian President Putin and Hungarian Prime Minister Orban meet in Beijing

Orban mødtes med Putin tirsdag i Beijing tirsdag.

USA’s ambassadør i Budapest oplyser, at Nato-ambassadører torsdag mødtes i den ungarske hovedstad for at drøfte bekymringen over Ungarns politiske kurs.

– Det vækker bekymring, at Ungarn har valgt at have en relation til Putin på denne måde, siger USA’s ambassadør i Budapest, David Pressman, til den amerikansk finansierede Radio Free Europe.

Ambassadøren udtrykker også bekymring over den måde Orban talte om Putins krig i Ukraine. Han siger, at de beskrivelser, som Orban brugte, må diskuteres.

– Vi er alle foruroligede over, at den ungarske premierminister har mødt Putin, mens Rusland som aggressoren er i krig med Ukraine, understreger den amerikanske ambassadør.

– Vi har alle legitime sikkerhedsinteresser på spil. Vi vil tale om disse med vores allierede, og vi forventer, at Ungarn tager dem alvorligt, tilføjer han.

Pressman har allerede tidligere kritiseret Orban i hårde vendinger for at stå sammen med en mand, som er skyldig i forbrydelser mod menneskeheden.

Den ungarske regering har afvist kritikken.

– USA’s ambassadør har ikke kompetencen til at bestemme Ungarns udenrigspolitik. Det er op til den ungarske regering, siger Orbans stabschef, Gergely Gulyas, til den ungarske tv-station ATV.

Orban mødtes med Putin ved et stort forum i Beijing omkring “Belt and Road initiativet” – Kinas store projekt, som skal skabe det 21. århundredes version af den gamle Silkevej – infrastruktur med havne, lufthavne og jernbaner og meget andet fra Kina gennem Asien til Europa, Mellemøsten og Afrika.

/ritzau/AFP

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere