AVIZ

USA afviser Hamas’ anklager om støtte til hospitalsangreb

A satellite image shows Al-Shifa hospita

Sådan lyder det natten til onsdag dansk tid fra landets præsidentkontor, Det Hvide Hus.

Israel meldte tidligere, at landets forsvar vil trænge ind på al-Shifa-hospitalet i Gazastriben, som ifølge Israel bliver brugt som en militærfacilitet af den væbnede palæstinensiske gruppe Hamas.

Det skete, efter at USA’s efterretningstjenester oplyste, at de mente at vide, at Hamas benytter hospitalet til militære formål.

– Vi holder de invaderende magter og USA’s præsident Biden helt ansvarlige for Israels indtrængen på Gaza Bys al-Shifa-hospital, lød det fra Hamas.

Hamas sagde i den forbindelse, at gruppen betragter det som et “grønt lys” fra USA til Israel til at angribe hospitalet.

Al-Shifa-hospitalet ligger i den nordlige del af Gazastriben i den tætbebyggede Gaza By.

Adskillige civile har taget ophold på hospitalet, efter at de er blevet fordrevet fra deres hjem andre steder i den palæstinensiske enklave. Ud over de internt fordrevne er der også sundhedspersonale og patienter på hospitalet.

Israel beskylder Hamas, den væbnede palæstinensiske gruppe i Gazastriben, som Israel har svoret at udslette, for at gemme sig under hospitalet og i praksis bruge de civile som menneskelige skjold.

Hamas angreb Israel 7. oktober, hvor 1200 mennesker ifølge Israel mistede livet. Siden har Israel tæppebombet Gazastriben for at komme den islamistiske gruppe til livs.

Ifølge sundhedsmyndighederne i Gazastriben, som er styret af Hamas’ politiske gren, har flere end 11.000 mennesker mistet livet i de israelske bombardementer.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere