AVIZ

Hamas: USA er ansvarlig for israelsk angreb mod hospital

Smoke rises as displaced Palestinians take shelter at Al Shifa hospital, amid the ongoing conflict between Hamas and Israel, in Gaza City

Sådan lyder det natten til onsdag fra Hamas, efter at Israels forsvar har oplyst, at det vil udføre en aktion på hospitalet.

– Vi holder de invaderende magter og USA’s præsident Biden helt ansvarlige for Israels indtrængen på Gaza Bys al-Shifa-hospital, lyder det fra Hamas.

Israels militær skrev kort forinden på det sociale medie X, at det udfører en “præcis og målrettet” aktion mod Hamas i et område inde på al-Shifa-hospitalet i Gaza.

Israels militær, der også kaldes IDF, skriver på X, at aktionen er baseret på efterretningsinformation og en operationel nødvendighed.

– IDF’s styrker inkluderer lægehold og arabisktalende, der har gennemgået specifik træning for at forberede sig til dette specifikke og sårbare miljø med intentionen om, at der ikke sker skade på de civile, der bruges af Hamas som menneskelige skjold, lyder det fra det israelske militær på X.

Den amerikanske regering oplyste tirsdag aften, at dets efterretningstjenester mente at vide, at Hamas benytter hospitalet til militære formål.

Al-Shifa-hospitalet ligger i den nordlige del af Gazastriben i den tætbebyggede Gaza By.

Adskillige civile har taget ophold på hospitalet, efter at de er blevet fordrevet fra deres hjem andre steder i den palæstinensiske enklave. Ud over de internt fordrevne er der også sundhedspersonale og patienter på hospitalet.

Israel beskylder Hamas, den væbnede palæstinensiske gruppe i Gazastriben, som Israel har svoret at udslette, for at gemme sig under hospitalet og i praksis bruge de civile som menneskelige skjold.

Hamas angreb Israel 7. oktober, hvor 1200 mennesker ifølge Israel mistede livet. Siden har Israel tæppebombet Gazastriben for at komme den islamistiske gruppe til livs.

Ifølge sundhedsmyndighederne i Gazastriben, som er styret af Hamas’ politiske gren, har flere end 11.000 mennesker mistet livet i de israelske bombardementer.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere