AVIZ

Ukraine: Vi har ramt skibsværft på det besatte Krim

Russia Putin

Kertj ligger i den østlige del af Krim.

– I aften den 4. november har Ukrainers væbnede styrker udført et vellykket angreb på den maritime del og havneinfrastrukturen på skibsværftet Zaliv i det midlertidigt besatte Kertj, oplyser hæren.

Det fremgår ikke umiddelbart hvor omfattende skaderne på skibsværftet er.

Krim er en ukrainsk halvø, der blev besat af Rusland i 2014.

Kertj er stedet, hvortil Rusland efter 2014 har ladet bygge en bro fra det russiske fastland.

Guvernøren på Krim, som er udpeget af Rusland, Sergej Aksjonov, skriver på sociale medier, at Ukraine tidligere lørdag har affyret raketter mod skibsværftet, men at de blev skudt ned.

– Nogle af stykkerne fra de nedskudte raketter faldt på området i en af tørdokkerne. Der er ingen tilskadekomne eller dræbte, konstaterer han.

Kertj-broen, der har fået en meget vigtig rolle i Ruslands krig mod Ukraine, blev kortvarigt lukket lørdag. Der blev ikke givet nogen begrundelse.

/ritzau/AFP

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere