AVIZ

Rusland bekræfter at skibsværft på Krim er ramt af 15 raketter

Russia Putin

Det rapporterer flere russiske medier ifølge Reuters.

Et skib skal være beskadiget eller ødelagt under angrebet, hedder det.

13 ukrainske raketter skal under angrebet være uskadeliggjort af det russiske luftværnssystem. Det meddeler det russiske ministerium.

Ukraine oplyste tidligere på aftenen, at det havde ramt skibsværftet i Kertj på den russisk-besatte halvø.

Kertj ligger i den østlige del af Krim.

– I aften den 4. november har Ukrainers væbnede styrker udført et vellykket angreb på den maritime del og havneinfrastrukturen på skibsværftet Zaliv i det midlertidigt besatte Kertj, oplyste hæren.

Det fremgik ikke umiddelbart hvor omfattende skaderne på skibsværftet er.

Krim er en ukrainsk halvø, der blev besat af Rusland i 2014.

Kertj er stedet, hvortil Rusland efter 2014 har ladet bygge en bro fra det russiske fastland.

Guvernøren på Krim, som er udpeget af Rusland, Sergej Aksjonov, skrev lidt tidligere på sociale medier, at Ukraine tidligere lørdag havde affyret raketter mod skibsværftet, men at de blev skudt ned.

– Nogle af stykkerne fra de nedskudte raketter faldt på området i en af tørdokkerne. Der er ingen tilskadekomne eller dræbte, berettede han.

Kertj-broen, der har fået en meget vigtig rolle i Ruslands krig mod Ukraine, blev kortvarigt lukket lørdag. Der blev ikke givet nogen begrundelse.

Broen er tidligere blevet angrebet af Ukraine og har i kortere perioder været lukket for at blive repareret.

Ukrainske og russiske angreb i og omkring Sortehavet har taget til, siden Rusland i sommer trak sig ud af en aftale om civil sejlads med korn gennem Sortehavet.

Ukraine er storeksportør af korn og meget afhængig af indtægterne herfra.

I september gennemførte Ukraine et angreb på hovedkvarteret for den russiske sortehavsflåde. Det ligger i havnebyen Sevastopol på den sydlige del af Krim.

/ritzau/AFP

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere