AVIZ

Tysk politi foretager 54 razziaer i aktion mod islamister

Major raid against Islamists in seven federal states

Ifølge det tyske indenrigsministerium er Det Islamiske Centrum i Hamburg er under mistanke for at handle imod den forfatningsmæssige orden i Tyskland og yde støtte til Hizbollah, der står på EU’s terrorliste, i Libanon.

Indenrigsministeriet siger, at det har iværksat en meget omfattende politiaktion, hvor over et halvt hundrede ejendomme med forbindelse til Hamburgs Islamiske Center er blevet ransaget i syv føderale delstater.

– Vi har fokus på den islamistiske scene. På et tidspunkt, hvor mange jøder føler sig særligt udsat for fare, vil Tyskland hverken tolerere islamistisk propaganda eller antisemitisk opildnen til fjendskab mod Israel, siger den tyske indenrigsminister, Nancy Faerber.

Det Islamiske Centrum anses for at være en forlænget arm for det iranske regime, som har lykønsket Hamas med angrebet på Israel den 7. oktober, og som ser dette “som et vendepunkt i fortsættelsen af den bevæbnede modstand mod Israel”.

Hizbollah (»Guds parti«) opstod i 1983 fra asken af borgerkrigene i Libanon. Den var et udtryk for tiltagende styrke i Libanons shiamuslimske befolkningsgruppe.

Libanons shiamuslimer støttede deres trosfællers islamiske revolution i Iran i 1979, og Iran har stået for den militære finansiering, træning og udrustning af Hizbollah, som i dag er en dominerende militær magt i Libanon. Militsen råder over et stort arsenal af våben, kampvogne og droner.

I 1985 udgav Hizbollah sit første manifest, hvori de erklærede, at de vil udslette Israel, bekrige vestlige magter og sværge evig troskab til præstestyret i Iran.

I 2017 blev det estimeret, at Hizbollah har op mod 10.000 aktive krigere og 20.000 i reserven.

De seks delstater, som har været i centrum under razziaerne, var Hamburg, Niedersachsen, Hessen, Berlin, Baden-Württemberg og Nordrhein-Westfalen.

Hamburgs Islamiske Centrum blev grundlagt af iranske indvandrere i 1953. Hamburgs indenrigsminister, Andy Grote, siger, at han venter centeret bliver lukket “i nær fremtid”.

/ritzau/dpa

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere