AVIZ

Tunesisk mand sigtes for forbindelse til drab på svenske fans

TOPSHOT-BELGIUM-ATTACK-SWEDEN

Det oplyser den belgiske føderale anklagers kontor torsdag.

Den mistænkte tuneser – som belgiske myndigheder identificerer som Lamjed K – beskyldes for at have hjulpet angrebsmanden, Abdesalem Lassoued, med at få fat i et gevær, der blev brugt under angrebet.

Den mistænkte er sigtet for “drab og forsøg på drab i en terrorsammenhæng og deltagelse i en terrororganisations aktiviteter”. Det fremgår af en meddelelse fra anklagerens kontor.

Der er få yderligere detaljer i meddelelsen, hvori det dog uddybes, at man forsøger at bekræfte, om “han muligvis kan sammenkædes med det våben, der blev brugt under terrorangrebet”.

Det var Abdesalem Lassoued, der skød og dræbte de to svenskere og sårede en tredje svensk person 16. oktober.

Det skete, lige inden en fodboldkamp mellem Belgien og Sverige skulle spilles i Bruxelles. Lassoued selv blev skudt og dræbt i en efterfølgende politioperation.

Den sigtede i Belgien er ikke den eneste med mulige forbindelse til angrebet.

Franske antiterroranklagere udtalte tirsdag, at en dommer i Paris også har sigtet to mænd på mistanke om forbindelser til angrebsmanden Lassoued.

I en video har Lassoued udtalt, at angrebet var inspireret af den militante gruppe Islamisk Stat.

Det svenske udenrigsministerium har oplyst, at de dræbte er en mand i 70’erne fra stockholmsområdet og en mand i 60’erne, der ikke boede i Sverige.

/ritzau/AFP

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere