AVIZ

Tre mænd får fængselsstraffe for overfald i P-kælder

Domsafsigelse i sag om skudangreb i Field''s

Han var blevet slået flere gange i ansigtet og truet med alvorlige repressalier, hvis han ikke betalte et sekscifret beløb til gerningsmændene.

Seancen udspillede sig i en P-kælder i Ørestad i København, og episoden har fredag resulteret i fængselsdomme til tre yngre mænd.

Københavns Byret har idømt en 28-årig mand ni måneders fængsel. Det var ham, der slog offeret, og det har han erkendt. Men han har under sagen afvist at have været del af en gruppe, som begik afpresning.

Afpresningen drejede sig ifølge tiltalen om 400.000 kroner.

Desuden får en 33-årig mand en tillægsstraf på seks måneders fængsel, og en 24-årig mand får tre måneders betinget og tre måneders ubetinget fængsel for at have haft en mindre rolle i sagen.

Det oplyser anklager Peter Andersen.

Begge har nægtet sig skyldige.

Den 33-årige blev for nylig idømt fire et halvt års fængsel i en anden sag om økonomisk kriminalitet, og derfor er der for hans vedkommende tale om en tillægsstraf i sagen om afpresning.

Han og sagens offer kender hinanden fra gamle dage. Offeret har under retssagen fortalt, at de plejede at lave kriminalitet sammen.

Men nytårsnat var venskabet tilsyneladende forduftet, for det 30-årige offer har forklaret, at det var hans tidligere bekendte, der dirigerede overfaldet, selv om det ikke var ham, der slog.

Den pågældende har gennem årene haft en fremtrædende position i bandemiljøet, dels som leder af Vanløse-grupperingen Holdet og dels i Loyal To Familia – forkortet LTF.

Offeret har også tidligere været hovedperson i en afpresningssag, hvor han blev både frihedsberøvet, afpresset og udsat for ydmygende vold. Det foregik i august 2020 på Frederiksberg.

Dengang blev tre mænd dømt – to af dem havde tidligere haft tilknytning til LTF. Ingen af dem var blandt de tiltalte i den aktuelle sag, men én af dem har dog spøgt i kulissen.

For ifølge det 30-årige offers egen opfattelse skulle afpresningen i den aktuelle sag bunde i, at den 33-årige var blevet afpresset af én af de mænd, som blev dømt for frihedsberøvelsen og afpresningen i sagen fra 2020.

Anklager Peter Andersen argumenterede under retssagen for, at den 28-årige, der slog offeret, skulle idømmes 12 måneders fængsel.

Den 33-årige burde ifølge anklageren idømmes en tillægsstraf på ni måneder, og den sidste – en 24-årig mand – skulle straffes med ni måneders fængsel.

Dommen fredag blev afsagt uden retsmøde. De dømte og anklagemyndigheden har 14 dage til at overveje, om de vil anke den.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere