AVIZ

Midt i politisk farvel: Ellemann skal være far til fire

Ellemann stopper som formand og minister og forlader politik

Det siger Venstres eksformand til Billed-Bladet.

– Anne Marie er gravid. Hun har termin til marts, og vi er meget glade. Det ser ud til at blive en lille dreng, siger 50-årige Ellemann-Jensen til Billed-Bladet.

Anne Marie er hustruen, 44-årige Anne Marie Preisler. Det er parrets andet barn. Ellemann-Jensen har desuden to børn fra sit første ægteskab.

Karrieremæssigt har 2023 været turbulent for Ellemann-Jensen. I seks måneder var han fraværende på grund af stress, og da han 1. august vendte tilbage i jobbet, var det til dårlige meningsmålinger og generelt dårlige historier for Venstre i medierne.

Kort efter sit comeback sagde han farvel til posten som forsvarsminister og blev økonomiminister i stedet for. Så kunne han bedre få styr på regeringsprojektet og Venstre i det hele taget, var meldingen.

Troels Lund Poulsen blev i den forbindelse forsvarsminister, og netop Troels Lund Poulsen er i skrivende stund den eneste kandidat til formandsposten i Venstre.

Da Ellemann-Jensen på et pressemøde annoncerede sit farvel, var det også med en direkte hilsen til familien.

– De næste måneder vil jeg bruge sammen med min familie. Så kære Anne Marie, Frederik, Caroline og Bjørn: Jeg har savnet jer. Jeg glæder mig til at være mere sammen med jer, sagde han blandt andet.

Om at stoppe helt i politik, sagde han:

– Jeg har kæmpet for, hvad jeg tror på, men det er ikke altid tilstrækkeligt, selv om jeg har givet alt, hvad jeg har i mig. Og nogle gange mere end det.

– Min person skygger for Venstres resultater i regeringen. Og min person skygger for, at Venstre kan komme fremad igen. Derfor tager jeg konsekvensen nu og træder tilbage som formand for Venstre.

Det er på Venstres landsmøde i Herning 18.-19. november, at en ny formand vælges. Kandidater til posten skal melde sig senest 8. november, men alt tyder på, at Troels Lund Poulsen snart kan kalde sig partiformand.

Hele Venstres folketingsgruppe samt markante Venstre-stemmer som eksstatsminister Anders Fogh Rasmussen og eksminister Claus Hjort Frederiksen har nemlig udtalt, at Troels Lund Poulsen er den rette mand til posten.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere