AVIZ

Tre drenge er anholdt for at kaste molotovcocktails mod skole

(Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
(Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Der opstod en mindre brand ved skolens hoveddør, men den blev hurtigt slukket, og ingen kom noget til.

Da forsøget på brandstiftelse blev begået cirka klokken 21.10, var et arrangement på ungdomsskolen i gang. En ansat og flere elever befandt sig på skolen, oplyser politiet.

Om brandstifterne oplyser politiet, at de var maskerede.

Anholdelsen skete tirsdag eftermiddag, oplyser politikommissær Carsten Straszek i pressemeddelelsen.

– Vi tager sagen dybt alvorligt, og vi har foretaget – og fortsætter med – en række efterforskningsskridt, udtaler han.

Politiet oplyser, at de anholdte er drenge under 18 år, men ønsker ikke at angive deres præcise alder. Anholdelserne skete “i nærområdet”, lyder det.

Assens Dagtilbud og Skole er ifølge skolens hjemmeside den mindste af kommunens folkeskoler. Der er cirka 240 elever fra 0. til 9. klasse.

Efter at de tre drenge er blevet afhørt, har politiets jurister besluttet, at der ikke er grundlag for at bede en dommer om at varetægtsfængsle de tre.

– Der er ikke fundet grundlag for at fængsle dem, da ingen har været i livsfare. Der var kun tale om forsøg på brandstiftelse, siger politiets vagtchef natten til onsdag.

De tre drenge er forsat sigtet i sagen.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere