AVIZ

Torsdag mødes EU-top med Xi Jinping for at diskutere fælles interesser

European Council President Charles Michel attends a meeting with Chinese President Xi Jinping in Beijing

– Kina og Europa er partnere, ikke rivaler. Vores fælles interesser vægter langt højere end vores forskelle, siger talsmand for det kinesiske udenrigsministerium Wang Wenbin på et pressemøde.

Topmødet mellem EU og Kina kommer efter flere måneder, hvor højtstående profiler fra begge lejre har mødtes i den kinesiske hovedstad, Beijing.

Fra EU’s side har der været meget tale om at arbejde mod større uafhængighed fra Kina.

Man har fra kommissionens side desuden igangsat en undersøgelse for at finde ud af, om kinesiske bilproducenter, der eksporterer biler til EU, modtager statsstøtte fra Kina og derfor bidrager til en unfair markedsfordel.

Oprindeligt var von der Leyens plan torsdag, at hun skulle have været i Brasilien for at underskrive en handelsaftale. Men turen blev aflyst, da man ikke har formået at lande en aftale, oplyser Argentinas præsident til mediet Politico.

Aftalen, som har været 20 år undervejs, skulle være mellem EU og Mercosur.

Mercusor er en handelsblok, som omfatter Brasilien, Argentina, Uruguay og Paraguay.

Den argentinske præsident vil ikke sætte sin signatur på handelspagten, da han ser den for favorabel for EU’s industrieksport og for begrænsende for Sydamerikas agrikulturelle eksport.

Den kommende regering i Argentina har dog andet på hjertet. Den kommende udenrigsminister Diana Mondino har fortalt til Reuters, at en aftale med den nuværende administration er usandsynlig. Men håbet er, at man en dag kan få en handelsaftale i hus.

– Verden ender ikke den 7. december (dagen, hvor man oprindeligt skulle have underskrevet aftalen, red.). Hvis en aftale ikke er nået til den tid, vil vi fortsætte med at forhandle, sagde Mondino lørdag.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Bliv klogere på Nardocar.dk

    I jagten på det bedste vedligeholdelsestilbud til din bil, står mange bilejere over for et klassisk dilemma: Skal man vælge et autoriseret mærkeværksted eller et uafhængigt værksted? Mens mærkeværksteder tilbyder [...]
    Læs mere