AVIZ

Øjenvidner: Stor kampvognsstyrke er inde i sydlige Gaza

ISRAEL-PALESTINIAN-CONFLICT

Det sker, efter at Israel har varslet en udvidet landoffensiv.

Kampvognene er kørt ind nær byen Khan Yunis.

Der er set pansrede køretøjer til transport af væbnede styrker og bulldozere køre ind.

Ifølge 59-årige Amin Abu Hola, som AFP har talt med, befinder de israelske køretøjer sig to kilometer inde på palæstinensisk territorium i Gaza ved landsbyen Al-Qarara nær Khan Yunis.

Et andet øjenvidne, 34-årige Moaz Mohammed, fortæller, at israelske kampvogne befinder sig på den sydlige del af vejen Salah al-Din, der løber fra nord til syd i Gaza.

Det er formentlig optakten til en større landoperation.

Israel har tidligere anmodet enklavens palæstinensere til at søge i sikkerhed i det sydlige Gaza. Men her bombes der også.

Israel har ganske vist offentliggjort detaljerede kort over, hvor der bombes i blandt andet Khan Yunis. Men ifølge BBC er hjælper det ikke folk. De ved ikke, hvor de skal flygte hen.

Den israelske hær oplyser, at den i løbet af natten har angrebet 200 Hamas-mål inde i Gaza, skriver mediet Times of Israel.

Blandt disse mål var, hvad den israelske hær kalder “terrorinfrastruktur” i en skole i Beit Hanoun.

I området var der to tunnelskakte med sprængstoffer og andre våben. Den ene af skakterne var udstyret med en luremine, hedder det.

Hæren kan videre oplyse, at Hamas igen har affyret raketter mod Israel. Det udløste luftalarmener i israelske byer nær Gaza.

USA, der er Israels nærmeste allierede, har ladet den israelske regering forstå, at man ikke vil acceptere en gentagelse i det sydlige Gaza af de bombardementer, man har gennemført i det nordlige Gaza siden 7. oktober.

Det var den dag, hvor Hamas angreb Israel og dræbte 1200 mennesker. Over 240 personer blev bortført til Gaza om gidsler. Over 15.000 mennesker er dræbt i Gaza ifølge de lokale myndigheder.

Der bor 2,3 millioner mennesker i Gaza. Enklaven er på størrelse med den nordjyske ø Mors. Her bor der til sammenligning kun 20.00 mennesker.

/ritzau/

Andre læser også