AVIZ

To palæstinensere meldes dræbt efter droneangreb på Vestbredden

Israeli-Palestinian conflict - West Bank

Det siger det israelske militær (IDF).

Droneangrebet blev udført, efter at israelske styrker blev beskudt af palæstinensere under en razzia på Vestbredden, siger IDF.

Ifølge den palæstinensiske gren af Røde Halvmåne blev to palæstinensere dræbt i droneangrebet. Flere blev såret.

Det israelske militær siger, at bevæbnede palæstinensere “skød og kastede med sprængladninger” på israelske styrker i en flygtningelejr i Jenin i den nordlige del af Vestbredden.

Vestbredden er besat af Israel og har været det siden seksdagskrigen i 1967.

Siden Oslo-aftalerne blev indgået i midten af 1990’erne har Det Palæstinensiske Selvstyre haft kontrol over dele af Vestbredden, mens Israel har haft kontrol over andre dele af territoriet.

Israel kontrollerer desuden grænsen mellem Vestbredden og Israel og mellem Vestbredden og Jordan.

Droneangrebet er som minimum det tredje israelske luftangreb på Vestbredden siden Hamas angreb Israel 7. oktober. Det skriver Reuters.

Flygtningelejren i Jenin var i juli fokus for en større israelsk militæroperation på Vestbredden. Her blev 12 palæstinensere og en israelsk soldat dræbt.

Hundredvis af israelske soldater deltog i operationen, og den blev på det tidspunkt betegnet som den største militære operation på Vestbredden i flere år.

Siden Hamas’ angreb 7. oktober, hvor mindst 1400 mennesker ifølge Israel blev dræbt, er volden blusset op på Vestbredden.

Lørdag lød det fra palæstinensiske embedsfolk, at mindst 84 palæstinensere er blevet dræbt på Vestbredden siden 7. oktober.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere