AVIZ

Alphabets cloud-tjenester vækster langsomt og skuffer investorer

Earns Alphabet

I hele selskabet er omsætningen steget 11 procent i tredje kvartal sammenlignet med året før. Det kan tilskrives salg af reklamer, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Kigger man kun på den del af virksomheden, der beskæftiger sig med cloud-tjenester, er væksten dog den laveste siden som minimum starten af 2021.

Væksten i omsætning lyder her på 22,5 procent sammenlignet med 28 procent i de foregående tre måneder.

Aktien er faldet 5,7 procent i eftermarkedet i USA tirsdag.

Kursfaldet vidner ifølge Reuters om, at investorer har fokus skarpt rettet mod kunstig intelligens, og at markedet for cloud-tjenester er præget af skarp konkurrence fra andre giganter som Microsofts Azure og Amazons AWS.

Frygt for faldende økonomisk vækst globalt har tvunget selskaber til at begrænse cloud-relaterede udgifter, som blandt andet dækker over dyre teknologier til kunstig intelligens.

Hele Alphabets omsætning i tredje kvartal var samlet set 76,7 milliarder dollar. Det svarer til godt 540 milliarder danske kroner. Forventningen lød på 75,97 milliarder dollar ifølge tal fra London Stock Exchange Group.

Selskabet kan notere et overskud på 19,7 milliarder dollar. Det svarer til 138,8 milliarder danske kroner.

– Jeg er tilfreds med vores finansielle resultater og vores produktmomentum, udtaler Sundar Pichai, der er administrerende direktør i selskabet, i en meddelelse i forbindelse med regnskabet.

Hos Microsoft var netop Azure og andre cloud-tjenester en medvirkende årsag til et voksende overskud, som blev præsenteret tirsdag.

I den del af virksomheden, der huser cloud-tjenesten Azure, voksede omsætningen i tredje kvartal med 29 procent sammenlignet med året før. Ifølge London Stock Exchange Grouplød forventningen på 26,2 procent.

Aktien steg efterfølgende fem procent i eftermarkedet.

Microsofts nettoindtjening i perioden mellem juli og september lyder på 22,3 milliarder dollar. Det svarer til 148,6 milliarder danske kroner og er 27 procent mere end samme periode sidste år.

/ritzau/

Andre læser også