AVIZ

To civile dræbt i hævdet ukrainsk angreb på russisk jord

Aftermath of a Russian missile attack, in the town of Uman
Aftermath of a Russian missile attack, in the town of Uman (Carlos Barria/Reuters)

To civile er meldt dræbt efter et ukrainsk angreb på landsby i den russiske region Brjansk lørdag aften lokal tid.

Det hævder en lokal guvernør.

– Ifølge foreløbige informationer er en beboelsesejendom blevet fuldstændig ødelagt, to huse er yderligere blevet delvist ødelagt, oplyser guvernør Alexander Bogomaz via beskedtjenesten Telegram.

– Redningsmandskaber arbejder fortsat på stedet, skriver han.

Der er ingen meldinger fra Ukraine efter det formodede angreb.

Ukraine tager næsten aldrig offentligt ansvar for angreb på russisk jord eller for angreb i russisk-kontrollerede områder i Ukraine.

Fra begge sider af den nu 14 måneder lange konflikt har regeringerne afvist at målrette angreb mod civile.

Bryansk ligger i det vestlige Rusland, tæt på både grænsen til Belarus og Ukraine.

Fredag morgen mistede mindst 25 civile livet i russiske luftangreb rettet mod flere byer i Ukraine – herunder hovedstaden Kyiv. Det var det største russiske luftangreb i næsten to måneder.

Angreb mod Kyiv er blevet sjældnere og sjældnere, efter at kampene mellem Rusland og Ukraine har koncentreret sig omkring den østlige del af Ukraine og i særdeleshed omkring byen Bakhmut.

Så sent som i sidste uge besøgte den vestlige forsvarsalliance Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, Kyiv.

Angreb finder dog stadig sted, og 22. marts i år endte et droneangreb mod hovedstaden med at koste tre personer livet i Kyiv-regionen. Et civilt område blev desuden beskadiget.

Knap to uger forinden havde Rusland slået til mod adskillige byer i Ukraine. De ramte regioner var Kyiv, Kirovohrad, Dnipropetrovsk, Odessa, Kharkiv, Zaporizjzja, Lviv, Ivano-Frankivsk, Zjytomyr og Vinnytsja. Der var primært tale om angreb på infrastruktur og kraftværker.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

En sommerferie på Grønland

    Hvis du går og drømmer om en spændende og anderledes sommerferie, så bør du altså overveje en sommerferie til Grønland. Grønland rummer enorme oplevelser – den anderledes kultur, natur og [...]
    Læs mere