AVIZ

Raphinha om Yamal-debut: I hans alder spillede jeg lokalfodbold

LaLiga - FC Barcelona v Real Betis
LaLiga - FC Barcelona v Real Betis (Albert Gea/Reuters)

De rosende ord hænger løst på cheftræner Xavi Hernandez og kantspiller Raphinha, efter at 15-årige Lamine Yamal lørdag blev Barcelonas yngste spiller i La Liga nogensinde.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Raphinha, som satte det tredje mål ind i 4-0-sejren over Real Betis, blev skiftet ud knap en halv time inde i anden halvleg og fortæller, at snakken gik om Lamine Yamal på bænken, da den spansk-marokkanske midtbanespiller for første gang gik på grønsværen i La Liga.

– Vi sad og talte om det på bænken. Da jeg var 15, tror jeg, jeg spillede for mit lokale hold, siger Raphinha.

Raphinha er fra den sydbrasilianske storby Porto Alegre. Hans spæde fodboldår blev ifølge det britiske sportsmedie The Athletic tilbragt i fodboldklubben Imbituba, inden han kom til Avaí og senere blev solgt til portugisiske Vitória Guimarães, hvor hans europæiske fodboldkarriere for alvor tog fart.

Lamine Yamal fik sin opvækst på Barcelonas famøse ungdomsakademi, La Masia. Debuten i La Liga kom i en alder af præcis 15 år, 9 måneder og 16 dage gammel.

– Det at se ham komme på banen på dette her stadion, med alle de tilskuere, er helt utroligt.

– Det havde været bedre, hvis han havde scoret, men han kommer til at score på et bedre tidspunkt, og han kommer til at blive en vigtig spiller for klubben, siger Raphinha om det unge talent.

Barcelonas cheftræner, Xavi Hernandez, som ligesom Yamal fik sin uddannelse på La Masia og vandt i alt otte spanske mesterskaber, tre Copa del Rey-pokaler og fire Champions League-trofæer med Barcelona, havde også masser af rosende ord til debutanten.

– Han har et medfødt talent fremad i banen, siger Xavi og tilføjer, at “det er svært at finde”.

– Han slår mig ikke som en 15-årig. Han er mere moden, end hans alder antyder. Jeg ser ham træne, og der viser han det.

Yamal kom på banen i 83. minut og fik kun derfor begrænset spilletid, men formåede alligevel at skabe en scoringsmulighed for Ousmane Dembélé.

– Jeg bad ham bare om at prøve nogle ting af, siger Xavi om instrukserne til Lamine Yamal.

– Som 15-årig, bare prøv at forestille dig det. Han er en særlig spiller. Han kan score. Han kan lave assister. Han har selvtillid.

Barcelona slog Real Betis 4-0. Klubben fører nu La Liga med 11 point ned til rivalerne fra Real Madrid.

/ritzau/

Andre læser også

En sommerferie på Grønland

    Hvis du går og drømmer om en spændende og anderledes sommerferie, så bør du altså overveje en sommerferie til Grønland. Grønland rummer enorme oplevelser – den anderledes kultur, natur og [...]
    Læs mere