AVIZ

Tillidsmand rystet: 200 ansatte på konkursramt kødvirksomhed fyret

Århus Slagtehus, Skare Beef
Århus Slagtehus, Skare Beef (Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

Flere end 200 ansatte i virksomheden har fredag fået besked om, at de er opsagt.

Det skriver Fødevareforbundet NNF på sin hjemmeside.

Tillidsmand Gunner Straarup havde håbet til det sidste, at det ville lykkes at sælge virksomheden.

– Vi er alle sammen dybt chokerede. Gennem de sidste syv uger har vi inderst inde haft en tro på, at det ville lykkes kuratorerne at sælge dele af eller hele virksomheden, så vi kunne få så mange kollegaer som muligt i arbejde igen, siger han.

Cirka 200 timelønnede og 30 funktionærer er blevet fritstillet.

Det er kulminationen på et langt forløb med usikkerhed for medarbejderne.

Syv virksomheder under Skare-koncernen blev 1. februar erklæret konkurs. Herunder Skare Meat Packers i Vejen.

Det skete i kølvandet på, at Fødevarestyrelsen under et kontrolbesøg på virksomheden havde fundet 250 ton kød, hvoraf noget stammede tilbage fra 2010.

Senere meddelte flere detailkæder, at de trak sig som kunder hos kødkoncernen.

Næstformand i Fødevareforbundet NNF Jim Jensen oplyser, at “hele vores beredskab” nu står klar til at hjælpe de opsagte medarbejdere bedst muligt igennem en svær tid.

Også Vejen Kommune vil forsøge at hjælpe de fyrede medarbejdere videre.

Borgmester Frank Schmidt-Hansen (K) siger til JydskeVestkysten, at kommunen nu aktiverer en taskforce-gruppe, der skal hjælpe de opsagte medarbejdere.

– Det skal de vide – at vi står klar fra mandag morgen til at tage imod det, der måtte komme. Og så vil jeg også lige hejse flaget og sige, at vi er faktisk i en gunstig situation med en meget, meget lav ledighed, siger Frank Schmidt-Hansen.

Torsdag kom det frem, at grundlæggeren af kødkoncernen, forretningsmanden Kurt Skare, foreløbig undgår at blive erklæret personlig konkurs.

Skifteretten i Esbjerg har godkendt en rekonstruktionsplan for Kurt Skare og hans holdingselskab, Kurt Skare Holding ApS.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere