AVIZ

Thailand: Hamas har frigivet 12 thailandske gidsler

Israel-Hamas agree on temporary truce

Det oplyser Thailands premierminister, Srettha Thavisin, på det sociale medie X fredag eftermiddag.

Frigivelsen sker som led i en fangeudveksling med Israel.

Det var ventet, at Hamas ville frigive en gruppe gidsler klokken 15 dansk tid. De skulle overføres fra Gaza til Egypten via Rafah-grænsen.

Gidslernes nationalitet var ikke kendt på forhånd.

Tilsyneladende er de thailandske statsborgere blevet frigivet kort inden klokken 15 dansk tid. Premierministeren skriver i sit opslag på X, at thailandske ambassadeansatte henter dem.

Det forventes ifølge flere medier – herunder BBC – at 13 israelske gidsler også bliver frigivet fredag.

Gidslerne blev taget til fange af Hamas ved bevægelsens overraskelsesangreb på flere kibbutzer, byer og en musikfestival i Israel 7. oktober.

I alt cirka 240 personer blev taget til fange og ført fra Israel til Gaza.

Frigivelsen af de thailandske gidsler sker otte timer efter, at en våbenhvile mellem Israel og Hamas begyndte fredag morgen.

Til gengæld for frigivelsen af gidslerne i Gaza ventes 39 palæstinensiske indsatte at blive løsladt fra israelske fængsler fredag.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere