AVIZ

Tass: Ukrainske styrker har krydset Dnepr-floden

UKRAINE-RUSSIA-CONFLICT-WAR

Tass citerer en russisk politiker for at sige, at fjenden under kampe har mistet, hvad der svarer til to ukrainske bataljoner. En bataljon svinger i antal mellem 500 og 1000 mand.

Men den lokale russisk-indsatte guvernør i Kherson, Vladimir Saldo, opgiver antallet af ukrainske døde til cirka 100 over tre dages kampe.

Ukraine har lidt tidligere over for nyhedsbureauet Reuters bekræftet, at dets styrker er i hårde kampe mod russiske styrker i den sydlige del af Kherson-regionen.

Tirsdag hed det fra ukrainsk side, at man omsider havde sat fod på højre bred af Dnepr.

Men meldingen fra Tass kan være et tegn på et større gennembrud for de ukrainske styrker.

Nyhedsbureauet skriver, at de russiske styrker er ved at omringe de ukrainske styrker, der er gået i land på højre bred af Dnepr. Det sker ved landsbyen Krynky.

– De bliver bombarderet med bomber, raketter, store systemer af flammekastere, artillerigranater og droner, lyder det fra guvernør Saldo.

En talsperson for den ukrainske sydkommando sagde tidligere onsdag ifølge Reuters, at de ukrainske styrker angriber hen over en tre til otte kilometer bred front.

Et gennembrud ved Dnepr vil kunne åbne for en ny angrebslinje mod det besatte Krim for de ukrainske styrker.

/ritzau/

Andre læser også

En sommerferie på Grønland

    Hvis du går og drømmer om en spændende og anderledes sommerferie, så bør du altså overveje en sommerferie til Grønland. Grønland rummer enorme oplevelser – den anderledes kultur, natur og [...]
    Læs mere