AVIZ

Syv folketingspolitikere besøger Ukraines hovedstad

Statsbesøg i Ukraine
Statsbesøg i Ukraine (Mads Nissen/Politiken/Ritzau Scanpix)

Det skriver TV 2.

Det drejer sig om Michael Aastrup Jensen (V), som er formand for nævnet, samt Mads Fuglede (V), Danmarksdemokraternes formand, Inger Støjberg, Jesper Petersen (S), Karsten Hønge (SF), Christian Friis Bach (R) og Henrik Dahl (LA).

De skal blandt andre mødes med Ukraines udenrigsminister, Dmytro Kuleba, og muligvis også præsident Volodymyr Zelenskyj.

– Vi ved jo, hvad de har brug for. De har brug for massiv militær hjælp, og de har brug for massiv økonomisk hjælp. Og så har de jo også brug for at blive bakket op på alle mulige måder, humanitært og lignende, og det er det, vi prøver at gå i detaljer om, hvordan kan vi hjælpe, siger Aastrup Jensen til TV 2.

Det er ifølge TV 2 uklart, hvad de skal tale med deres ukrainske kolleger om. Men kampfly kan blandt andet blive et tema.

Danmark bør ifølge flere oppositionspartier efterkomme Ukraines ønske og sende kampfly til det krigshærgede land. Polen og Slovakiet har meddelt, at de vil sende kampfly til Ukraine.

Ukraines præsident har flere gange gentaget ønsket om kampfly under besøg i vestlige lande. Ukraine har været i krig, siden Rusland invaderede landet for lidt over et år siden.

Torsdag i sidste uge sagde statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde i Aalborg i forbindelse med et kommunalpolitik topmøde, at Danmark løbende tager stilling til, hvad der er brug for.

– Jagerfly har længe været et ønske fra Ukraines side. Det er noget, vi diskuterer i kredsen af allierede lande. Jeg kommer det ikke nærmere end det.

– Vi overvejer løbende, hvad der er de rigtige donationer at give. Vi er i fuld gang med kampvogne og artilleri. Vi overvejer flere forskellige elementer, sagde statsministeren.

Hun besøgte selv senest Ukraine i slutningen af januar. Det var sammen med forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen (V), som siden hen er sygemeldt, og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M).

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere