AVIZ

Regeringen sætter 43 millioner kroner af til ugeaviserne

Moderaterne holder gruppemøde på Christiansborg
Moderaterne holder gruppemøde på Christiansborg (Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Det siger kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) til Avisen Danmark.

– Det er vigtigt, at der findes lokalmedier i hele Danmark. De er med til at binde Danmark sammen og skabe et fællesskab om de vigtige historier fra dagligdagen i Danmark, siger Engel-Schmidt til mediet.

Finanslovsforslaget ventes at blive præsenteret torsdag.

Pengene skal ifølge ministeren være med til at sikre, at lokalmedier rundt omkring i landet fortsat findes i fremtiden.

Meldingen kommer, efter at flere ugeaviser i begyndelse af året har afskediget redaktionelle medarbejdere.

Senest meldte mediekoncernen JFM tirsdag ud, at en stribe lokalaviser i København nedlægges og bliver lagt ind under den lokalavis, der har titlen KøbenhavnLiv. Samtidig vil lokalaviserne ikke længere blive omdelt til husstande.

Det er lokalaviserne NordvestLiv, NørrebroLiv, SydhavnenLiv, KøbenhavnLiv Weekend og VesterbroLiv, der nedlægges. I stedet skal udgivelsen KøbenhavnLiv dække de bydele.

Modsat overlever lokalaviserne på Frederiksberg, dele af Amager, Valby, Østerbro og Vanløse.

Hvilke ugeaviser som får del i millionerne, er ikke afklaret, skriver Avisen Danmark. De enkelte aviser skal søge om pengene. Derefter vil de blive fordelt.

Hos brancheorganisationen Danske Medier er administrerende direktør, Mads Brandstrup, ganske tilfreds med ministerens udmelding.

Han mener, at det er rigtig godt nyt for lokaljournalistik og nærdemokrati. Men det haster med at få puljen ud og leve:

– Vi er meget glade for, at regeringen har lyttet til branchen og nu udviser reel handling ud fra løfterne. Der har alt for længe været behov for afklaring om den lovede håndsrækning til ugeaviserne, og det kan ikke gå hurtigt nok mednu at få midlerne ud på delokale ugeavisredaktioner, siger han.

Formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, er ligeledes tilfreds.

– Lokalmedierne spiller en nøglerolle i de danske landdistrikter. De er tættest på borgerne og deres hverdag og er på den måde en vigtig forudsætning for lokaldemokratiet, siger han i en skriftlig kommentar.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere