AVIZ

Sydsjællandsk mand får otte år for kokain og skydevåben

Rasmus Paludan tiltalt i 14 sager
Rasmus Paludan tiltalt i 14 sager (Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Det oplyser en anklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

En femte mand, der er medlem af Hells Angels, er samtidig blevet frifundet. Der er ikke bevis for påstanden om, at han medvirkede ved at have udøvet en beskyttende rolle i forhold til narkohandlen.

Det hvide pulver blev skaffet i København. Derefter blev det af to kurérer bragt til Næstved, hvor det skulle sælges videre.

Den længste straf på fængsel i otte år er fastsat til en mand, der ifølge tiltalen fungerede som organisator. Det oplyser anklageren.

Undervejs i efterforskningen opdagede politiet ved hemmelige ransagninger af hans bopæl to forskellige skydevåben. Dette forklarer den forholdsvis lange straf, oplyser anklager Ulrik Birk.

Manden er blevet fundet skyldig i en mængde på 2,75 kilo kokain.

Det samme gælder for en anden mand, der ifølge tiltalen var bagmand. Sidstnævnte er idømt fængsel i seks år.

Desuden er yderligere to mænd idømt fængsel i fem år og i to år og ni måneder. De sørgede for transporten fra København og gennemførte henholdsvis ti og to ture, oplyser retten i sin omtale af dommen.

Nogle af de dømte har taget betænkningstid med hensyn til, om de vil anke til Østre Landsret, oplyser anklageren.

Sagen har været meget omfattende. Den har strakt sig over 18 retsmøder.

Undervejs har anklagemyndigheden blandt andet afspillet aflyttede telefonsamtaler og vist billeder fra videoovervågning.

Desuden har der været rumaflytning på tre adresser og i en bil, oplyser retten.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere