AVIZ

66 overfald begået med kniv i løbet af to måneder

Politi
Politi (Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Det oplyser justitsminister Peter Hummelgaard (S) i et svar til Folketingets retsudvalg.

En meget stor del af forbrydelserne er begået i Københavns politikreds. Her er der 25 sager.

Tallene bekræfter dermed indtrykket af, at der har været ekstraordinært mange sager i København. Adskillige gange har politiet i vinter berettet om overfald begået på gaden i opgør mellem unge.

I svaret understreger politiet, at tallene skal tages med et vist forbehold, idet der ikke findes en særlig sagskategori for netop knivstikkeri.

I stedet har politiet søgt efter emneord som kniv og stik og snitsår i sager om manddrab, forsøg på manddrab, grov vold og grov vold med døden til følge.

Mens Bornholms Politi i de to vintermåneder ikke har fået anmeldelser om knivstikkeri, melder ti andre politikredse om mellem otte og to sager.

Med de 25 sager rager Københavns Politi dermed markant op i tabellen.

Det er Peter Kofod (DF), der havde stillet spørgsmålet. Han ønskede desuden at få et indtryk af, hvordan det går med opklaringsarbejdet.

Det fremgår, at politiet har fundet frem til mulige gerningsmænd i lidt over halvdelen af sagerne.

I 25 ud af de i alt 66 sager på landsplan er der indtil videre ingen mistænkte.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere